Δέλτα Έβρου: Βρέθηκαν νεκρά άλογα λόγω λειψυδρίας (Video)

Δυο άλογα νεκρά βρέθηκαν στο Δέλτα του Έβρου λόγω της λειψυδρίας. Τα πανέμορφα ζώα απειλούνται έντονα από την μείωση του γλυκού νερού στο Δέλτα, την εισχώρηση του θαλασσινού νερού και τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο τοπικός σύλλογος «Αινήσιο Δέλτα» χτυπά καμπανάκι για τον κίνδυνο αφανισμού των άγριων ζώων, ενώ κτηνοτρόφοι απομακρύνουν τα κοπάδια τους από το Δέλτα.

Παράλληλα στο σημείο θα μεταβούν κτηνίατροι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για να διενεργήσουν νεκροψία στα νεκρά άλογα και να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Η σοκαριστική εικόνα των δυο νεκρών άγριων αλόγων κινητοποίησε κατοίκους και μέλη του τοπικού συλλόγου που άφησαν στην περιοχή δεμάτια με άχυρο.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

«Ο σύλλογος Αινήσιο Δέλτα πραγματοποίησε σήμερα δράση με σκοπό την διάσωση των άγριων αλόγων που διαβιούν στην περιοχή Αινήσιο Δέλτα, τα οποία τις τελευταίες 20 μέρες λόγο της έλλειψης γλυκού νερού και της εισχώρησης θαλασσινού λιμοκτονούν και αφυδατώνονται με αποτέλεσμα τον θάνατο αρκετών εξ αυτών.
Παρά τις εκλήσεις μας στους αρμόδιους φορείς <<ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΟ>>. Έτσι ο σύλλογος με σύσσωμα τα μέλη του ανέλαβε την πρωτοβουλία και μετέφερε με ιδία μέσα αυτοσχέδιες ποτίστρες και 300 μπιτόνια νερό τα οποία τοποθετήθηκαν σε σημεία μέσα στο Αινήσιο με σκοπό την διάσωση τους. Ευελπιστούμε, επαναλαμβάνοντας αυτήν την δραστηριότητα όσες φορές χρειαστεί να καταφέρουμε την διάσωση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού των άγριων αλόγων.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΑ ΜΕΛΗ»

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν φεύγει, η Κάμαλα έρχεται στο εξώφυλλο του Time

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στην έρευνα που γίνεται κατά της συζύγου του

Κύπρος: Προσβολές από τον ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου σε συγγενείς αγνοουμένων – «Ποια νομίζεις ότι είσαι;»

Ετικέτες