Debate και στον ΣΥΡΙΖΑ; Αντέχετε;

Debate και στον ΣΥΡΙΖΑ; Αντέχετε;

Ωραίο το debate στο ΠΑΣΟΚ, δεν μπορώ να πω. Επί της διαδικασίας λέω, γιατί κατά τα άλλα και μπηχτές ακούσαμε και μορφασμούς είδαμε και άλλα αντ’ άλλων απαντήσεις παρακολουθήσαμε. Ωραίος ο διάλογος μεταξύ των υποψηφίων και όπως έμαθα θα είναι ακόμα πιο ελεύθερος ανάμεσα στους δύο φιναλίστα, πριν τον δεύτερο γύρο.
Αυτό τουλάχιστον είναι ο στόχος.

*** Ποιος ήταν νικητής; Μα το όλον ΠΑΣΟΚ. Πέρα από την πλάκα, όλο το προηγούμενο διάστημα οι υποψήφιοι προσπάθησαν και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχαν να διασφαλίσουν την ενότητα, χωρίς πολλές πολλές επιθέσεις εκατέρωθεν. Κι αν ακούστηκαν οι μπηχτές που ακούστηκαν μεταξύ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ (που ούτε μίλησαν, αλλά και ούτε ρωτήθηκαν για τα χρέη του κόμματος), που ξαναλέω στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων που επιβάλλουν οι αρχές του πολιτικού πολιτισμού, φανταστείτε τι έχει να γίνει, αν γίνει, στην αντίστοιχη τηλεμαχία του ΣΥΡΙΖΑ.

*** Με όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα το λιγότερο που θα θυμίζει θα είναι επιθεώρηση. Ποιος θα κρατηθεί να μην την «πει» στον άλλον, για φράξιες και «πηγαδάκια», για πραξικοπήματα και επιθέσεις κάτω από τη «ζώνη»; Ποιος δεν θα βάλει στο «στόχαστρό» του τον Στέφανο Κασσελάκη για τα όσα είπε μπροστά και πίσω από τις κάμερες; Ποιος δεν θα κατηγορήσει τον άλλον για παρασκήνιο; Αν δείτε πολιτικό πολιτισμό στο debate του ΣΥΡΙΖΑ, ελάτε να μου τρυπήσετε τη μύτη.
Τώρα που το σκέφτομαι καιρό θέλω να την τρυπήσω, αλλά φοβάμαι…

*** Και είδατε, ε! Τα «όπλα» βγήκαν από τα θηκάρια 40 ώρες μετά. Ο Χάρης Δούκας κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για τις επιθέσεις που δέχεται, όπως κατήγγειλε, από συνεργάτες του. Και όχι όπως και όπως, αλλά με ακροδεξιά ρητορική, όπως υπογράμμισε. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του είπε ότι βλέπει «φαντάσματα» και ο Παύλος Γερουλάνος πρόσθεσε πως: «Τεχνητές εντάσεις που δεν αφορούν κανέναν ουδόλως βοηθούν».
Δηλαδή λέει ψέματα ο δήμαρχος Αθηναίων; Κάτι θα ξέρει ο Παύλος Γερουλάνος.

*** Ε, φανταστείτε τι θα γίνει μετά το debate του ΣΥΡΙΖΑ. Αν γίνει, που αν θέλετε τη γνώμη μου, δεν θα γίνει. Αν και πρέπει. Ο Χρήστος Γιαννούλης ελπίζει σε έναν πιο ελεύθερο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ από τον αντίστοιχο των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ. Ναι, δώστε τους θάρρος, να γίνουμε πρωτοσέλιδο σε όλο τον πλανήτη. Αυτοί δεν μπορούν να κρατηθούν χωρίς ο ένας να έχει απέναντι τον άλλο, θα κάνουν ελεύθερο διάλογο μεταξύ τους; Θυμάστε κάτι παλιότερα βίντεο σε τηλεοπτικά πάνελ της Τουρκίας που έπαιζαν ξύλο; Κανονικό ξύλο…

***Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε την υποψηφιότητά του, ο Σωκράτης Φάμελλος την ανακοίνωσε δημόσια, ενώ ο Απόστολος Γκλέτσος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, χωρίς ωστόσο να έχει συγκεντρώσει για την ώρα τις 30 υπογραφές, όπως αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Θα μπορέσει να τις μαζέψει; Α! Και ο Φαραντούρης που το σκέφτεται κανά τρίμηνο τώρα.
Ο Κασσελάκης, από την άλλη, περιμένει. Ξεκίνησε τις επισκέψεις του, χθες βρέθηκε στην Τρίπολη, αλλά υποψηφιότητα επισήμως δεν κατάθεσε. Είδαμε μόνο το «είμαι εδώ», αν και θα προτιμούσα το «είμαστε εδώ», αλλά περί ορέξως κολοκυθόπιτα.

*** Το τι γίνεται στα social media ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιγράφεται. Η διάσπαση και η δημιουργία της Νέας Αριστεράς φαντάζει παιδική χαρά. Η φάση έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Από τη μία οι Κασσελακικοί και από την άλλη όλοι οι άλλοι. Οπαδική διαμάχη θυμίζει η κατάσταση. Και να σκεφτείς ότι μέχρι πρότινος όλοι αυτοί ήταν κάτω από την ίδια «ομπρέλα».
Όχι του Τσακαλώτου…

H NTAMA

Διαβάστε επίσης

Το Ισραήλ οδηγεί τη Μέση Ανατολή στο χάος: Απορρίπτει την πρόταση ΗΠΑ-Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Μαρινέλλα: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της

Το έκτρωμα Φλωρίδη βλάπτει σοβαρά πολίτες και Δικαιοσύνη – Δικηγόροι και πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων εξηγούν στο Documento τα προβλήματα

Καρυστιανού κατά Οικονόμου: Είστε γελασμένος, εάν πιστεύετε ότι θα κλείσουμε τα μάτια και σε αυτό το κρατικό έγκλημα

Ο Ερντογάν δεν πήγε στο δείπνο που παρέθεσε ο Μπάιντεν – Επέστρεψε στην Τουρκία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter