«Deal» κυβέρνησης – τραπεζών για το διάδοχο καθεστώς του νόμου Κατσέλη

«Deal» κυβέρνησης – τραπεζών για το διάδοχο καθεστώς του νόμου Κατσέλη

Σε συμφωνία κατέληξαν το βράδυ της Πέμπτης το κυβερνητικό επιτελείο και οι επικεφαλής των τεσσάρων μεγάλων εμπορικών τραπεζών για το καθεστώς που θα διαδεχτεί τον νόμο Κατσέλη. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ανώτερη κάλυψη ακινήτου σε όρους εμπορικής αξίας δε θα ξεπερνά τα 200.000 ευρώ από τις 280.000 ευρώ σε όρους αντικειμενικής αξίας που ισχύει για το νόμο Κατσέλη Σταθάκη.

Συγκεκριμένα θα ισχύσουν δύο προϋποθέσεις: 

Πρωτίστως, το υπόλοιπο του δανείου, θα πρέπει είναι ως 130.000 ευρώ. Ο λόγος για καθαρή οφειλή χωρίς προσαυξήσεις ή τόκους.

Δευτερευόντως, η αντικειμενική αξία του υποθηκευμένου ακινήτου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 250.000 ευρώ αναλογα με τον τύπο του νοικοκυριού

Στο μεταξύ θα ισχύσουν τα εξής εισοδηματικά κριτήρια

  • 12.500 ευρώ για ένα άτομο
  • 21.000 ευρώ για το ζευγάρι
  • 5.000 ευρώ για κάθε παιδί

Επίσημες ανακοινώσεις θα υπάρξουν μετά την έγκριση από την ΕΚΤ και τους άλλους θεσμούς.

«Στη συνάντηση των αρμόδιων υπουργών με τους εκπροσώπους των ελληνικών συστημικών τραπεζών επήλθε συμφωνία για το πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας που θα διαδεχθεί το άρθρο 9 του Νόμου 4346/2015», αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

«Η κοινή πρόταση θα διαβιβαστεί στους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος με στόχο η διαδικασία νομοθέτησης να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου», καταλήγουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter