Δάσκαλος σχολείου 8χρονης: «Έγλειψες εσύ σ…τα θα χάσω εγώ τη δουλειά μου;»

Δάσκαλος σχολείου 8χρονης: «Έγλειψες εσύ σ…τα θα χάσω εγώ τη δουλειά μου;»

Λεπτομέρειες για το απίστευτο περιστατικό bullying σε σχολείο της Θεσσαλονίκης έδωσε σε συνέντευξή του ο δικηγόρος της οικογένειας κ.Χαράλαμπος Χατζηπαναγιώτου στον Focus Fm.

“Δυστυχώς οι γονείς των παιδιών, που εμπλέκονται, δεν εκδήλωσαν μία συγνώμη ή μία συμπάθεια στο παιδί” είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Ο κ.Χαράλαμπος Χατζηπαναγιώτου περιέγραψε τον Focus Fm οτι «στις 16 Γενάρη, 2:20-2:25 μ.μ. κατά τη δεύτερη διδακτική ώρα του ολοήμερου. Η εκπαιδευτικός, που ήταν υπεύθυνη για την επιστασία και διδαχή, επέτρεψε στα παιδιά, με την προϋπόθεση, ότι είχαν κάνει τις εργασίες τους για την επόμενη μέρα, να εξέλθουν και να παίξουν στους σχολικούς διαδρόμους ή στον αύλειο χώρο, αν και απαγορεύεται η έξοδος των παιδιών από την αίθουσα διδασκαλίας, παρά μόνο για σοβαρό λόγο και μόνο με τη συνοδεία δασκάλου. Το θύμα, ένα παιδί ιδιαίτερα ντροπαλό, επειδή είχε την ανάγκη να παίξει, παρακάλεσε συμμαθητές της, που έπαιζαν λάστιχο, να παίξει μαζί τους. Αυτά δέχθηκαν, με την προϋπόθεση, ότι θα εφήρμοζε τη δοκιμασία, που θα της έθεταν. Το παιδί αποδέχθηκε, χωρίς να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα και ελπίζοντας, ότι αυτό δε θα ισχύσει. Έχασε και τα παιδιά την οδήγησαν στις τουαλέτες, με μία άσκηση βίας, την πίεσαν και το έκανε. Το πιο φρικιαστικό είναι, ότι μετά της απαγόρευσαν να πλύνει το στόμα της. Συνέχισαν το παιχνίδι, αλλά τα άλλα παιδιά, που έχαναν αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη δοκιμασία, λέγοντας, ότι για εμάς δεν ισχύει αυτό. Επαναλήφθηκε 2η φορά το ίδιο πράγμα για το κοριτσάκι, μόλις έχασε ξανά στο παιχνίδι. Είναι φοβερό ως προς την έμπνευση και την υλοποίηση».«Όταν σχόλασε το παιδί ανακοίνωσε στη μητέρα της, ότι επιτέλους την έπαιξαν τα παιδιά και εκεί ξέσπασε σε κλάματα….«αλλά με υποχρέωσαν να κάνω αυτό». 

Δείτε επίσης: Σοκαριστικό κρούσμα bullying σε σχολείο: Έβαλαν μαθήτρια να γλείψει «τούρκικη» τουαλέτα

Η οικογένεια είναι φανερά συγκλονισμένη το παιδί παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο. Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας οι εκπαιδευτικοί πήγαν να απαξιώσουν το περιστατικό λέγοντας στην μητέρα “παιδιά είναι”. Η οικογένεια περιμένει σήμερα επισήμως την ανακοίνωση του πορίσματος της ΕΔΕ όπως επισήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας στην συνέντευξη του στο Focus Fm.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος, ένας εκ των δασκάλων του σχολείου είπε στο παιδί: «έγλειψες εσύ σ… θα χάσω εγώ τη δουλειά μου;»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter