Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: «Σαν μάνα αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα»

Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: «Σαν μάνα αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα»

Ψύχραιμος και ντυμένος στα μαύρα ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, ο πατέρας της και πρώην σύζυγος της κατηγορουμένης, Μάνος Δασκαλάκης.

Δείτε επίσης: Δίκη Πισπιρίγκου: Ο Μάνος Δασκαλάκης πρώτος μάρτυρας: «Δικαιοσύνη για την Τζωρτζίνα μου»

«Με την κατηγορούμενη γνωριστήκαμε 7 Γενάρη του 2013 συνάψαμε γρήγορα σχέση αποφασίσαμε από κοινού να κάνουμε ένα παιδί το οποίο ήρθε στη ζωή 31.12.13. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Η κατηγορούμενη ήταν παρά πολύ καλή μητέρα τουλάχιστον αυτό έδειχνε σε όλους μας. Μετά από δυο χρόνια αποκτήσαμε τη δεύτερη μας κόρη Μάρία- Ελένη μέχρι το 2019 που απεβίωσε στο νοσοκομείο. Μετά από 1 χρόνο έμεινε έγκυος στο τρίτο μα παιδί», ειπε ξεκινώντας την κατάθεσή του ο Μ. Δασκαλάκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε απειλές της Ρούλας Πισπιρίγκου σε βάρος των συγγενών του, και στην περίοδο πριν τη σύλληψη της που συνομιλούσε με δημοσιογράφο για να μάθει την πορεία της έρευνας για τη Τζωρτζίνα. Ενώ σε μια προσπάθεια να εξηγήσει την αλλαγή στη στάση του Μ. Δασκαλάκης είπε ότι όφειλε ως πατέρας να στηρίξει την μάνα των παιδιών του «Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Είχα μια ιατροδικαστική για ηπατική ανεπάρκεια και μια αγενεσία φλεβόκομβου».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε έναν έντονο τσακωμό που είχε με την κατηγορουμένη όταν έμαθε ότι εκείνη διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση και κατά τη διάρκεια του καβγά εκείνος τη χτύπησε. «Εκείνη την περίοδο πριν τελειώσει το βρέφος μας υπήρξε ένας τσακωμός με την κατηγορούμενη. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες είχε μια εξωσυζυγική σχέση και έγινε ένας λεκτικός τσακωμός στον οποίο ήταν μπροστά η Τζωρτζίνα κ επειδή η κατηγορούμενη μου επιτέθηκε λεκτικά και τότε άλλαξα δωμάτιο στο παιδί για να μην είναι μπροστά. «Βγήκα εκτός εαυτού και της έριξα ένα χαστούκι. Μετά από αυτό έφυγα από το σπίτι».

Αναφερόμενος στον θάνατο της Ίριδας, ο οποίος ήρθε λίγο μετά τον τσακωμό είπε: «Λίγες ημέρες μετά πληροφορούμαι από την αδελφή της ότι το βρέφος έχει μείνει . Έτρεξα γρήγορα στο σπίτι να δω τι έχει γίνει. Βρήκα το παιδί μου παγωμένο. Το πάνω μέρος του ποδιού του που έπιασα ήταν κρύο. Βρήκα την κατηγορούμενη να κάνει μαλάξεις. Και η κόρη μου η Τζωρτζίνα να φωνάζει όχι».

Ο Μάνος Δασκαλάκης είπε στην κατάθεση του ότι ο θάνατος της 6 μηνών Ίριδας τον οδήγησε στο να επιστρέψει στο σπίτι. «Μετά το θάνατο της Ίριδας επέστρεψα στο σπίτι για να είμαι δίπλα στο παιδί μου. Έχω κάνει ένα λάθος στην κατάθεση μου. Είπα ότι γύρισα μετά από 2-3 μέρες στο σπίτι, αλλά πρέπει να ήταν γύρω στις 10 μέρες. Στις συζητήσεις μας με την κατηγορουμένη μου είπε ότι «θέλω να μείνεις για μένα εδώ». Της είπα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει κι έφυγα πάλι από το σπίτι».

«Στις 26.4 δέχτηκα ένα μήνυμα απο την κατηγορούμενη που έλεγε ”να προσέχεις το παιδί σ’ αγαπάω πολύ”. Ενημέρωσα αμέσως τους συγγενείς της φοβήθηκα μην έχει κάνει κάτι κακό στον εαυτό της. Την έψαξαν μετά από ώρες έμαθα ότι ήταν σε ένα ξενοδοχείο και το παιδί το είχε αφήσει στη μητέρα της. Την επόμενη μέρα το πρωί κ ενώ είχαμε ραντεβού με τους δικηγόρους για το διαζύγιο, με ενημερώνει η κατηγορούμενη ότι το παιδί είχε νιώσει ”μια βόμβα στην πλάτη της” και είχε σπασμούς και ζήτησε να πάει νοσοκομείο. Πήγα να δω το παιδί μου αμέσως. Για ότι και να ήθελε να μου απαντήσει κοιτούσα τη μάνα της. Αυτό με παραξένεψε πολύ. Με τη τζωρτζινα είχαμε πολύ ιδιαίτερη σχέση. Δεν υπήρχε περίπτωση να μη με πάρει αγκαλιά να μη με πει ”μπαμπά μου” να μη με φιλήσει. Ήταν πρωτόγνωρο», είπε ο μάρτυρας και συνέχισε:

«Ήταν περίοδος κοβιντ μπορούσε να μείνει μόνο ένας. Έμεινε η κατηγορούμενη. Τις επόμενες μέρες ενώ ειχα αρνητικό τεστ δεν με άφηναν να μπω στο νοσοκομείο. Δεν ξέρω τι τους είχε πει. Έβαλα τον δικηγόρο μου να πάρει τον δικό της για να με αφήσουν να μπω. Τελικά τις επόμενες ημέρες πήγα και την άλλαξα για να ξεκουραστεί. Το παιδί ήταν όντως κατατονικό έπεφτε το οξυγόνο της. Έφυγα το μεσημέρι και στις 7 το απόγευμα δέχομαι τηλέφωνο από την κατηγορουμένη και μου λέει το παιδί έμεινε. Πάλι. Τρεχω στο νοσοκομειο και βλέπω τους γιατρούς να κάνουν καρπα στο παιδί μου. Καταλαβαινετε μετά από δύο θανάτους στη θέα και μόνο κατέρρευσα. Το παιδί επαναφέρεται μετά από 55 λεπτά στο νοσοκομείο του Ριου. Επανηλθε όντας τετραπληγική».

Τοτε όπως είπε ο μάρτυρας οι δυό τους αποφάσισαν να μείνουν μαζί αποκλειστικά για χάρη του παιδιού, αλλά στις 15.1 ο Μ. Δασκαλάκης ανακοίνωσε στην Ρ. Πισπιρίγκου ότι είναι καλύτερα να ζουν χωριστά αλλά να είναι ενωμένοι για το παιδί.

«Βγαίνοντας από τη ΜΕΘ γυρίσαμε στο σπιτι. Στις συζητήσεις μας με την κατηγορούμενη είπαμε ότι θα είμαστε από κοινου μαζί για το παιδι. Αποκλειστικά για το καλό του παιδιού μας. Ωστόσο στις 15.1.22 της ανακοινώνω ότι καλύτερα είναι να είμαστε χωριστά και για το καλό του παιδιού ενωμένοι παρά να μένουμε στο ίδιο σπιτι και να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας».

Τότε ο μάρτυρας πρόσθεσε ότι δύο μέρες μετά, από αυτή την συζήτηση, στις 17.1 η 9χρονη, η οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού στο νοσοκομείο για μία εξέταση, έπαθε επιληπτικό επεισόδιο και έβγαζε αφρούς από το στόμα με την κατηγορούμενη να τον καλεί με βίντεοκλήση και να του δείχνει την κρίση.

«Της λέω ”τι πήρες να μου δείξεις; Πάρε τους γιατρούς ”. Το παιδί πήγε στο Ριο. Εμείς θέλαμε στη ΜΕΘ για να μη κολλήσει τίποτα» ειπε και συμπλήρωσε πως η Τζωρτζίνας έκανε ακόμα 2-3 επεισόδια, εκ των οποίων στο ένα ήταν παρών ο ίδιος.

«Την έβαλαν τελικά στη ΜΕΘ και μας έστειλαν στο Παίδων στην Αθήνα για να κάνει εξέταση σε μηχάνημα που δεν είχε το Ριο. Το παιδί επικοινωνούσε, έπιανε τα αστεία, έβλεπε τηλεόραση καταλάβαινε τα πάντα. Στο Αγλαΐα Κυριακου το παιδί κατέπεσε τελείως Το έβλεπα στις βιντεοκλήσεις. Ειδικά την τελευταία μέρα δε μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του καθόλου. Στις 29/1 ήμουν μέσα στο λεωφορείο στο Κιάτο όταν με πήρε η κατηγορούμενη, μου είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί».

Documento Newsletter