Damage control από Μαξίμου και για τους «8» εν όψει του πάρτι στη Ρηγίλλης

Damage control από Μαξίμου και για τους «8» εν όψει του πάρτι στη Ρηγίλλης

Μπορεί ο Παύλος Μαρινάκης να είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ερώτηση των 8 γαλάζιων βουλευτών για την επέκταση της απαλλαγής συνταξιούχων από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη και ότι «όλοι οι βουλευτές στηρίζουν την κυβέρνηση», όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ».

Το πρώτο βασικό στοιχείο είναι ότι το Μαξίμου δεν ήταν ενήμερο για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία των 8, όπως και επίσης δεν ήταν τυχαίο ότι η ερώτηση έγινε δύο μέρες πριν το περίφημο «street party», που θα γίνει στη Ρηγίλλης για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι σαφές ότι οι βουλευτές ήθελαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στον πρωθυπουργό, ότι η «εποχή της λευκής επιταγής» έχει τελειώσει. Όλα αυτά, ενώ είναι ανοιχτό το εάν οι Κώστα Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς θα πάνε στην αυριανή εκδήλωση, παρόλο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους για να τους προσκαλέσει.

Άλλοι υπέγραψαν την ερώτηση των 8 και άλλοι των 11

Ένα άλλο στοιχείο που έχει τον δικό του συμβολισμό είναι ότι οι γαλάζιοι βουλευτές που υπέγραψαν τη χθεσινή ερώτηση για την επέκταση της απαλλαγής συνταξιούχων από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, είναι διαφορετικοί από τους 11 που έκαναν ερώτηση για κόκκινα δάνεια. Είναι πλέον σαφές ότι η πίεση προς τον πρωθυπουργό είναι τεράστια, καθώς είναι πιο αδύναμος από ποτέ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η αποδυνάμωση των πολιτικών επιλογών του Κυριάκου Μητσοτάκη, γίνεται λίγους μήνες πριν την επίσημη συζήτηση για το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας. Εάν ο πρωθυπουργός δεν πειθαρχήσει στις εσωτερικές πιέσεις για πρόσωπο από την «ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη», τότε ενδεχομένως να επιταχυνθούν πολιτικές εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης:

Reuters: Απειλητικά email από τους Χούθι σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες – «Ετοιμαστείτε να δεχθείτε επίθεση»

Ευρωβαρόμετρο: Άλυτος γρίφος η ακρίβεια για τους Έλληνες – Απαισιοδοξία για το μέλλον

Μέση Ανατολή: Και τώρα που θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου;

Λίβανος – ΥΠΕΞ: «Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός λίγο πριν δολοφονηθεί – Ενημερώθηκαν ΗΠΑ και Γαλλία» (Video)

Φον ντερ Λάιεν: Μετά τους λύκους υπαναχωρεί και στην προστασία των δασών προκαλώντας τους οικολόγους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter