Δ. Κουτσούμπας: Στο χέρι μας να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση σε χιλιάδες «κόκκινες» ψήφους

«Από τη σημερινή συγκέντρωση θέλουμε να σας πούμε με όλη μας τη δύναμη: Ναι, μπορούμε! Μπορεί ο λαός μας να κάνει την έκπληξη! Να κάνει αυτό που δεν περίμεναν όλοι όσοι με την πολιτική τους υποθήκευσαν τις ζωές μας, τσάκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπονόμευσαν τη ζωή της νέας γενιάς» δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε προεκλογική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε ως εξής:

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Να αναδειχθεί μέσα από τις κάλπες της Κυριακής ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα για το λαό! Και ειδικά εδώ από τη Θεσσαλονίκη, από την πόλη που έχει αποδείξει ότι ο λαός έχει τα κότσια να τα βάζει με όλους αυτούς που φαίνονται πανίσχυροι.

Λέμε με σιγουριά ότι μπορεί και τώρα να το κάνει, με ένα πανίσχυρο ΚΚΕ σε όλη την πόλη, με άνοδο σε ψήφους και ποσοστά σε κάθε συνοικία και Δήμο. Σε αυτές τις 5 μέρες που μένουν να κάνουμε τη νύχτα-μέρα, για να κοκκινίσουν ξανά οι εργατουπόλεις του Εύοσμου και της Σταυρούπολης, οι λαϊκές γειτονιές της Τούμπας, της Καλαμαριάς. Να γεμίσουν με χιλιάδες κόκκινες ψήφους οι κάλπες, παντού!

Μέσα σε αυτές τις εκλογές από όλη την Ελλάδα γεννιέται ένα αισιόδοξο μήνυμα: Είναι πολύ περισσότεροι, όσοι πλέον με πιο καθαρό μυαλό, βγάζουν ευρύτερα συμπεράσματα, κατανοούν ότι όσα ζήσαμε και ειδικά τα τελευταία χρόνια, δεν ήταν τυχαία. Βλέπουν πιο καθαρά, ότι τελικά όλα όσα πλήγωσαν το λαό μας, ενώνονται με το ίδιο νήμα. Είναι περισσότεροι αυτοί που αρχίζουν να πιστεύουν στη δύναμή τους, που βλέπουν ότι για να βελτιωθεί η ζωή μας, χρειάζεται κάτι περισσότερο από το να ψάχνουμε απλά τον επόμενο λιγότερο χειρότερο, που θα αποδειχθεί τελικά περισσότερο χειρότερος από τον προηγούμενο.

Είναι δεκάδες χιλιάδες, ειδικά οι νέοι, που τους συναντάμε παντού, που λένε ότι τα όνειρά τους δεν χωράνε σε μια πολιτική που το ταβάνι της δεν είναι οι δυνατότητες της εποχής μας, αλλά η «δημοσιονομική σταθερότητα», οι στόχοι για «αναβάθμιση επενδυτικής βαθμίδας» και κυρίως τα πολλά κέρδη των λίγων!

Γι’ αυτό και απαντούν συνεχώς «κανένας» στην ερώτηση, ποιος είναι πιο «κατάλληλος» από τους δύο για να κυβερνήσει!

Είναι εκατοντάδες χιλιάδες όσοι, στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, απαντάνε πλέον χωρίς αμφιβολία, οι ζωές μας! Το απέδειξαν και οι τεράστιες παλλαϊκές κινητοποιήσεις μετά το έγκλημα στα Τέμπη. Το δείχνουν σταθερά και οι δικές τους μετρήσεις. Ε, όλοι αυτοί τώρα, μπορούν να κάνουν το βήμα!

Είναι στο χέρι μας, μαζί να κάνουμε τη διαφορά, να εκφραστεί όλος αυτός ο προβληματισμός, η οργή, η αγανάκτηση, τα ερωτηματικά για το τι μπορεί να γίνει, σε μια ξεκάθαρη επιλογή: Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!

Υπάρχει, όμως κι ένα άλλο πολύ θετικό μήνυμα: Είναι χιλιάδες αυτοί που τώρα εκτιμούν πιο πολύ την καθαρή θέση του ΚΚΕ για καμία στήριξη, καμιά ανοχή σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Ό,τι πρόσημο κι αν έχει, όποιο σχήμα ή συνδυασμό κομμάτων που τελικά θα οδηγήσει το λαό στο ίδιο αποτέλεσμα, αφού, έχουν κοινή γραμμή πλεύσης και στρατηγικής με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είναι χιλιάδες αυτοί που αναγνωρίζουν ότι η θέση του ΚΚΕ δεν είναι απλά η μόνη τίμια, αλλά η μόνη που είναι προς το συμφέρον του λαού. Γιατί δική μας αφετηρία είναι αυτή.»