Creta Farms: Δομαζάκις vs Δομαζάκη σημειώσατε 1

Creta Farms: Δομαζάκις vs Δομαζάκη σημειώσατε 1

Έχασε τη μάχη της ΓΣ ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης και αποχώρησε

Νικητή τον Μάνο Δομαζάκι ανέδειξε η χθεσινή Γενική Συνέλευση της Creta Farms, με τον αδελφό του Κωνσταντίνο Δομαζάκη να αποχωρεί όταν διαπίστωσε πως δεν έχει την πλειοψηφία.

Ο Κων. Δομαζάκης μετά την αποχώρησή του από τη γενική συνέλευση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο Μανόλης Δομαζάκις και η ομάδα του «έστησαν σκηνικό ώστε να πετάξουν εκτός Γενικής Συνέλευσης 920.000 μετοχές επικαλούμενοι προσχηματικά, ότι οι εξουσιοδοτήσεις δεν ήταν τάχα νόμιμες, παρ όλο που αυτές είχαν κατατεθεί έγκαιρα τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έγχαρτη μορφή. Αυτό έγινε προκειμένου ο κ. Μάνος Δομαζάκις και η ομάδα του να διατηρήσουν τις θέσεις τους στη διοίκηση της κλυδωνιζόμενης εταιρίας και να μην συζητηθούν τα περιστατικά κακοδιαχείρισης στα οποία είναι εμπλεκόμενοι».

Επιπλέον ο Κων. Δομαζάκης, του οποίου οι καταγγελίες για απαιτήσεις ύψους 11,6 εκατ. ευρώ ως δάνειο στην εταιρεία το 2005 και 2006 δεν ισχύουν σύμφωνα με την έκθεση της PwC, όπως ανακοίνωσε η Creta Farms, προχώρησε σε νέες κατηγορίες. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «επιβεβαιώθηκε αυτό που είχαμε καταγγείλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι ο κ. Μάνος Δομαζάκης μέσω της EFG Monaco δρα από κοινού και συντονισμένα με το μέτοχο και γαμπρό κ. Μπόνο αλλά και το fund CPB το οποίο ελέγχει ως ορκωτός το μέλος της επιτροπής Ελέγχου της Creta Farms κ. Παναγιώτης Βρουστούρης. Ο κ. Μάνος Δομαζάκης όφειλε να έχει κάνει ήδη υποχρεωτική δημόσια πρόταση και δεδομένου ότι δεν το έχει πράξει δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί τα συγκεκριμένα δικαιώματα ψήφου ούτε ο ίδιος ούτε οι μέτοχοι που ενεργούν από κοινού και συντονισμένα».

Αφού αναφέρεται στο σχέδιο που παρουσίασε στις τράπεζες για κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρίας με 15 εκατ. ευρώ, διερωτάται: «Άραγε οι τράπεζες λειτουργούν υπέρ των μετόχων τους ή για κάποιο ανεξήγητο λόγο για εμάς αφήνουν την εταιρία να οδηγηθεί στην κατάρρευση;». Υπενθυμίζεται ότι ο Κων. Δομαζάκης κατέθεσε επιστολή προθέσεων στην Εθνική εμφανίζοντας ως υποψήφιο επενδυτή κυπριακή εταιρεία του Θ. Δουζόγλου. Ωστόσο σε αυτή έθετε ως απαράβατο όρο την εκλογή του ιδίου Κωνσταντίνου Δομαζάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Η ανακοίνωση του εκδιωχθέντα από το Δ.Σ. μεγαλομετόχου καταλήγει επισημαίνοντας ότι «την ώρα που η εταιρία βρίσκεται σε δεινή θέση μη έχοντας ούτε χαρτοκιβώτια για να συσκευάσει τα προϊόντα της η ομάδα του κ. Μάνου Δομαζάκη προτίμησε επί επτάμισι ώρες να ασχολείται με διαδικαστικά τερτίπια ώστε να αλλοιώσει τη σύνθεση της Γενικής Συνέλευσης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter