Corriere della Sera: «Τρία λεπτά τρόμου» – Ο διεθνής Τύπος για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Corriere della Sera: «Τρία λεπτά τρόμου» – Ο διεθνής Τύπος για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η επίθεση σε βάρος του Τραμπ μπορεί να κλονίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ». Αφού σώθηκε από μια απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τους Αμερικανούς να ενωθούν για να αποκαταστήσουν την ηρεμία, σε μια προεκλογική εκστρατεία που χαρακτηρίζεται από βία. Στη Liberation διαβάζουμε: «Μια ιστορία βίας». Ο υποψήφιος και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επέζησε από απόπειρα δολοφονίας αυτό το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Πενσυλβάνια. Πολιτικός σεισμός στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ επέζησε από απόπειρα δολοφονίας.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ο καθοριστικός πυροβολισμός». Παρόλο που μια σφαίρα βρέθηκε πολύ κοντά στον εγκέφαλό του, το πολιτικό ένστικτο του Τραμπ ήταν δυνατότερο από εκείνο της επιβίωσης. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Παρά τρίχα γλίτωσε τον θάνατο». Η επίθεση σε βάρος του Τραμπ έχει καταδικαστεί έντονα από πολιτικούς σε όλο τον κόσμο και έχει αυξήσει τις ανησυχίες για περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση της αμερικανικής εσωτερικής πολιτικής.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Άγνωστο το κίνητρο του δράστη που πυροβόλησε τον Τραμπ». Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πυροβολήθηκε στο αυτί σε προεκλογική του συγκέντρωση. Οι κάμερες απαθανάτισαν τη δραματική στιγμή. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Aπόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Τραμπ». Απογοητευμένοι δηλώνουν οι Αμερικανοί για την κατάσταση στη χώρα.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Η επόμενη ημέρα στις ΗΠΑ μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ». Οι πυροβολισμοί στη συγκέντρωση του Τραμπ είναι πιθανό να αλλάξουν τις προεκλογικές εκστρατείες καθώς ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Οι πυροβολισμοί, τα κλάματα, οι ελεύθεροι σκοπευτές: τρία λεπτά τρόμου». Ο δράστης που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Τραμπ ήταν 20 ετών.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ συγκλονίζει τις ΗΠΑ εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας». Ο Μπάιντεν ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα για κενά ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ: Τι συμβαίνει με τις Μυστικές Υπηρεσίες;


Σπέρνουν πυραύλους και τρόμο στην Ευρώπη – Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει όπλα για αποτροπή ρωσικής απειλής και η Μόσχα υποσχεται να απαντήσει


Τραμπ: «Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έστριψα τη σωστή στιγμή» – Η πρώτη συνέντευξη μετά την απόπειρα δολοφονίας του


Η Ευρωπαϊκή Ένωση μποϊκοτάρει τη σύνοδο κορυφής για τις εξωτερικές υποθέσεις της Ουγγαρίας


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter