Corriere della Sera: «Το Ισραήλ προκαλεί τους πάντες, ένα χρόνο μετά»

Σήμερα 7 Οκτωβρίου τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου είναι αφιερωμένα στην συμπλήρωση ενός χρόνου από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Ελάχιστα ωστόσο κάνουν αναφορά στην εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας και στον Λίβανο, ως συνέπεια των ενεργειών του Ισραήλ μετά την 7η Οκτωβρίου. Ακολουθούν επιλεγμένοι τίτλοι από ξένες εφημερίδες:

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «7 Οκτωβρίου: Ένας χρόνος μετά τη φρίκη, τη συγκίνηση και τον φόβο». Μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, σημειώθηκε πλήθος ενεργειών αντισημιτισμού στη Γαλλία. Στο δρόμο, στην πολιτική σφαίρα, στα πανεπιστήμια, ακόμη και στα σχολεία. Στη Liberation διαβάζουμε: «7 Οκτωβρίου: Ένα χρόνο μετά, μια αναδρομή σε μια μέρα φρικαλεοτήτων». Από το Ισραήλ στη Γάζα, μαρτυρίες διαλυμένων ζωών.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Οι Εβραίοι ως αποδιοπομπαίος τράγος και ως κίνδυνος». Η κοινωνία αποτυγχάνει στον αγώνα κατά του αντισημιτισμού. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Ένα χρόνο μετά». Φανάρια στον ουρανό στη μνήμη των ομήρων στη Γάζα. Η επίθεση της Χαμάς ήταν μια βαθιά καμπή όχι μόνο για το Ισραήλ.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ένα χρόνο μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, το Ισραήλ προετοιμάζεται για ένα μέλλον σε πόλεμο». Ένα χρόνο μετά την επίθεση της Χαμάς, το Ισραήλ βρίσκεται σταθερά στην αντεπίθεση και ετοιμάζεται να βρεθεί σε πόλεμο για χρόνια. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ένα κιμπούτς όπου η 7η Οκτωβρίου δεν τελειώνει ποτέ». Ένα χρόνο μετά την επίθεση της Χαμάς, το ημερολόγιο δεν αλλάζει στο κιμπούτς Μπέερι.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ένα χρόνο μετά, το Ισραήλ θυμάται τα θύματά του και εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές». Ένα χρόνο μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και έναν χρόνο πολέμου, οι μόνιμες συνέπειες για τη Μέση Ανατολή δεν έχουν γίνει ακόμη πλήρως κατανοητές.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Το Ισραήλ προκαλεί τους πάντες, ένα χρόνο μετά». Επιδρομές στη Γάζα και στον Λίβανο. Το Ιράν κλείνει τον εναέριο χώρο του και απειλεί: «εάν δεχτούμε επίθεση, θα χτυπήσουμε ξανά».

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή προβάλλεται σε ολόκληρο τον κόσμο έναν χρόνο μετά». Ο αντίκτυπος φτάνει στις αμερικανικές εκλογές, στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην οικονομία.

Διαβάστε επίσης

Ηράκλειο: Ήπιαν καυστικό υγρό αντί για ρακή – Διασωληνωμένοι στην εντατική πέντε τουρίστες (Video)

Θεσσαλονίκη: Από ύψος 12 μέτρων έπεσε ο 14χρονος – Παραμένει διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση (Video)

Απίστευτη καταγγελία Χρυσανθόπουλου: «Προληπτική επιστράτευση» στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ (Video)

Η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ επί των ημερών μου, λέει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Φίτσο

Διάλογος Documento για την Κεντροαριστερά – Μιχελάκη: Συλλογική ευθύνη

Μέση Ανατολή: Τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ και Ισραήλ – Τι συζήτησαν

Νετανιάχου: «Θα νικήσουμε τους εχθρούς του Ισραήλ» – Σήμερα το νέο διάγγελμα

Γάζα: Ένας χρόνος σφαγές – Η γενοκτονία σε αριθμούς

Ετικέτες