Corriere della Sera: «Ο Μακρόν στη γωνία – Πολιτικό χάος στη Γαλλία μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών»

Corriere della Sera: «Ο Μακρόν στη γωνία – Πολιτικό χάος στη Γαλλία μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Ο Ζορντάν Μπαρντελά εξακολουθεί να πιστεύει στην απόλυτη πλειοψηφία». Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν αναζητά τη στρατηγική που θα του επιτρέψει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία στις 7 Ιουλίου, ημέρα του δεύτερου γύρου των εκλογών. Στη Liberation διαβάζουμε: «Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο του RN, η αριστερά αποσύρεται χωρίς δισταγμό». Πολύ γρήγορα, το απόγευμα της Κυριακής και καθ’ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας, τουλάχιστον 100 υποψήφιοι του Νέου Λαϊκού Μετώπου που ήρθαν στην τρίτη θέση πίσω από την ακροδεξιά ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Το CDU ετοιμάζεται για σενάρια για νέες εκλογές». Οι Χριστιανοδημοκράτες βλέπουν τη διαμάχη για τον προϋπολογισμό ως ευκαιρία. Το κόμμα είναι έτοιμο για βραχυπρόθεσμη προεκλογική εκστρατεία. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Μερική νίκη για τον Τραμπ. Το Ανώτατο Δικαστήριο ενισχύει τον πρώην Πρόεδρο». Στο ερώτημα εάν οι πρώην πρόεδροι προστατεύονται από δίωξη, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η ασυλία ισχύει για επίσημες πράξεις όσο βρίσκονταν στην προεδρία.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Οι δικαστές παρέχουν στους προέδρους ασυλία για επίσημες πράξεις, γεγονός που καθυστερεί περαιτέρω τη δίκη του Τραμπ». Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι πρώην πρόεδροι έχουν ασυλία από δίωξη για τις επίσημες ενέργειές τους ενώ βρίσκονταν στον Λευκό Οίκο. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Το Ανώτατο Δικαστήριο χορηγεί στον Τραμπ μερική ασυλία για επίσημες πράξεις όσο βρισκόταν στην προεδρία». Το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε στον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προστασία κατά της ποινικής δίωξης, αφού απεφάνθη ότι ένας πρόεδρος έχει το τεκμήριο ασυλίας για ενέργειες που κάνει ενώ είναι στην εξουσία.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Οι Εργατικοί θα αναλάβουν παγκόσμιο ηγετικό ρόλο στη δράση για το κλίμα, δεσμεύτηκε ο σκιώδης υπουργός ενεργειακής ασφάλειας Εντ Μίλιμπαντ». Οι Εργατικοί υπόσχονται να πρωτοστατήσουν στις παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, καλύπτοντας ένα «κενό ηγεσίας» στην παγκόσμια σκηνή και αποδεικνύοντας ότι η στροφή του Ρίσι Σούνακ στο καθαρό μηδέν ήταν ένα «ιστορικό λάθος», δήλωσε ο Μίλιμπαντ.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Ο Μακρόν στη γωνία». Πολιτικό χάος στη Γαλλία μετά τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Το Ανώτατο Δικαστήριο δίνει στον Τραμπ ασυλία για τις πράξεις του όσο βρισκόταν στην προεδρία». Η ποινή που εγκρίθηκε από τη συντηρητική πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου περιπλέκει την κατηγορία στην υπόθεση ανατροπής των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter