Corriere della Sera: «Ο Ασάνζ επιστρέφει στην Αυστραλία – Ο Μπάιντεν κλείνει την υπόθεση»

Corriere della Sera: «Ο Ασάνζ επιστρέφει στην Αυστραλία – Ο Μπάιντεν κλείνει την υπόθεση»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η Ουκρανία και η Μολδαβία έρχονται λίγο πιο κοντά στην ΕΕ». Οι Ευρωπαίοι θέλουν να προχωρήσουν γρήγορα στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ουκρανίας και της Μολδαβίας στην ΕΕ. Στη Liberation διαβάζουμε: «Το τέλος μιας πολύ μακράς μάχης. Ο Τζούλιαν Ασάνζ πρόκειται να αποφυλακιστεί αυτήν την Τετάρτη». Ο ιδρυτής του WikiLeaks ετοιμάζεται να τερματίσει μια δικαστική οδύσσεια 14 χρόνων. Ανακούφιση για τους αγαπημένους του και τους υποστηρικτές του.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει ένα νέο καθεστώς για τους Ουκρανούς πρόσφυγες». Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να προσφέρει στους Ουκρανούς πρόσφυγες ευκαιρίες εργασίας και να απελάσει όσους αρνούνται να ενσωματωθούν, δήλωσε ανώτερος βουλευτής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας Αλεξάντερ Ντόμπριντ. Η Tagesspiegel αναφέρει: «H Φον ντερ Λάιεν πρέπει να παραμείνει επικεφαλής της Κομισιόν και η Κάλλας να γίνει Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική». Οι έξι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενεργούν ως διαπραγματευτές των κυριότερων κεντρώων κομμάτων «σφράγισαν» μια προκαταρκτική συμφωνία για την κατανομή των κορυφαίων αξιωμάτων του μπλοκ μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Η απαγόρευση της καλλιέργειας του οπίου από τους Ταλιμπάν κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή». Δύο χρόνια αφότου οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν την καλλιέργεια του οπίου, οι Αφγανοί αγρότες που στρέφονται σε εναλλακτικές καλλιέργειες ανακαλύπτουν ότι οι παπαρούνες δεν αναπτύσσονται λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Σε αιματηρή μετατράπηκε η διαδήλωση για τη φορολογία στο κοινοβούλιο της Κένυας».

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Η σύζυγος του Τζούλιαν Ασάνζ μιλάει για τη χαρά της για την απελευθέρωσή του στο πλαίσιο της συμφωνίας με τις ΗΠΑ». Η Στέλλα Ασάνζ είπε ότι δεν είχε μιλήσει ακόμη στους δύο μικρούς γιους τους για την αποφυλάκιση του πατέρα τους.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Ο Ασάνζ επιστρέφει στην Αυστραλία. Ο Μπάιντεν κλείνει την υπόθεση». Συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες: Ο Ασάνζ θα παραδεχτεί την ενοχή του για κατασκοπεία και θα γυρίσει στην Αυστραλία.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Αποφυλακίζεται ο Τζούλιαν Ασάνζ». Ο ιδρυτής του WikiLeaks συμφώνησε με τις ΗΠΑ σε μια ποινή που έχει ήδη εκτίσει μετά από πέντε χρόνια στη βρετανική φυλακή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter