Στη Γαλλία, η Le Figaro γράφει: «Ο Τραμπ επιταχύνει τον εμπορικό πόλεμο». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να εφαρμόζει την προστατευτική πολιτική του. Ανακοίνωσε δασμούς 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και αλουμίνιο, ανεξάρτητα από την προμηθεύτρια χώρα. Στη Liberation διαβάζουμε: «Η κούρσα του Εμανουέλ Μακρόν για κεφάλαια». Οι επενδύσεις για την τεχνητή νοημοσύνη στη Γαλλία που ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.
Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Προεκλογικό ντιμπέιτ Σολτς- Μερτς». Η μετανάστευση και η οικονομία είναι κεντρικά ζητήματα στην προεκλογική εκστρατεία. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Η διαμάχη για τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο. Η Ευρώπη απειλεί τον Τραμπ με αντίποινα». Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να βασίζεται επιθετικά στους δασμούς ως μέσο πολιτικής πίεσης.
Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς 25% σε χάλυβα και αλουμίνιο». Οι αμερικανικοί τελωνειακοί δασμοί 25% στο χάλυβα και το αλουμίνιο θα εφαρμοσθούν από τις 12 Μαρτίου, σύμφωνα με το διάταγμα που υπογράφηκε. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ο Βανς έφτασε στην Ευρώπη και αναμένονται τεταμένες συνομιλίες». Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς στο Παρίσι, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Τραμπ: Ακυρώστε την εκεχειρία αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι». Ο Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε πως η κατάσταση θα μετατραπεί σε «κόλαση» αν η Χαμάς δεν απελευθερώσει όλους τους ισραηλινούς ομήρους.
Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Η εκεχειρία στη Γάζα και πάλι σε κίνδυνο». Η Χαμάς αναστέλλει την απελευθέρωση των ομήρων.
Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ο Έλον Μασκ θέλει τώρα να αναλάβει το ChatGPT». Ο μεγιστάνας, αντιμέτωπος με τον Σαμ Άλτμαν, προσφέρει 94.500 εκατομμύρια στην OpenAI.