Conference League: Τα εύκολα δύσκολα έκανε η ΑΕΚ, κέρδιζε 4-0 την Ιντερ ντ’ Εσκάλδες, αλλά τελικά επικράτησε με 4-3

Conference League: Τα εύκολα δύσκολα έκανε η ΑΕΚ, κέρδιζε 4-0 την Ιντερ ντ’ Εσκάλδες, αλλά τελικά επικράτησε με 4-3
CONFERENCE LEAGUE 2024-2025 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΑΕΚ - ΙΝΤΕΡ ΝΤ ΕΣΚΑΛΔΕΣ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Η ΑΕΚ μέχρι το 64’ του αγώνα της, για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, με την Ιντερ Κλουμπ ντ’ Εσκάλδες έκανε περίπατο κερδίζοντας με 4-0, αλλά στην συνέχεια δέχθηκε τρία γκολ και το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 4-3. Ο Δικέφαλος έχει το προβάδισμα πρόκρισης, ωστόσο πρέπει να είναι προσεκτικός στη ρεβάνς για να μην την πατήσει.

Στην Opap Arena η Ενωση μπήκε δυνατά από την αρχή του αγώνα και στο 5’ έχασε απίθανη ευκαιρία. Ο Γκατσίνοβιτς σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο ξεκίνημα της φάσης ο Λιούμπιτσιτς έπιασε σουτ, αλλά ο γκολκίπερ της Ίντερ Εσκάλδες τον σταμάτησε.

Το σκορ άνοιξε στο επόμενο λεπτό. Ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την μπάλα από αριστερά και την έστειλε προς τη μικρή περιοχή. Εκεί πετάχτηκε ο Λιούμπιτσιτς, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-0.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και το 2-0 έγινε στο 20’. Ο Θωμάς Στρακόσα έκανε ασίστ στο ντεμπούτο του με βαθιά μπαλιά. Ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε τετ-α-τετ με τον Μουνιόθ, ο οποίος τον σταμάτησε με την πρώτη, αλλά ο Λιβάι σκόραρε σε δεύτερο χρόνο.

Το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 31’. Ελίασον και Ρότα συνεργάστηκαν στη δεξιά πλευρά της επίθεσης της Ένωσης, Ο Ελληνας μπακ έκανε το συρτό γύρισμα, ο Γιόνσον άφησε την μπάλα και ο Γκατσίνοβιτς πλάσαρε άψογα στην κίνηση διαμορφώνοντας το 3-0!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Λιούμπιτσιτς έχασε μοναδική ευκαιρία, ενώ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Στρακόσα σταμάτησε τον Λόπες.

Το 4-0 έγινε στο 52’. Ο Ελίασον εκτέλεσε κόρνερ και ο Μουκουντί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η Ιντερ Εσκάλδες μείωσε το σκορ στο 65’ με αυτογκόλ του Βίντα, ο οποίος στην προσπάθεια του να γυρίσει την μπάλα στον Στρακόσα την έστειλε στα δίκτυα της εστίας της ομάδας του.

Στο 75’ η Ενωση κέρδισε πέναλτι όταν ο Μουνιόθ ανέτρεψε τον Λιβάι, ο οποίος το εκτέλεσε, αλλά ο τερματοφύλακας της Ιντερ τον νίκησε.

Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να κερδίσουν πέναλτι όταν ο Στρακόσα ανέτρεψε τον Αντρέου, ο οποίος ήταν εύστοχος και μείωσε σε 4-2. Και σαν να μην έφτανε αυτό για την ΑΕΚ, η Ιντερ Εσκάλδες πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Μαρτίνες στο 83’.

O Βέλγος διαιτητής Λόταρ Ντοντ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Στρακόσα, Γιόνσον, Μάνταλο, Aλόνσο.

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (76’ Μάνταλος), Σιμάνσκι (64’ Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (64’ Κοϊτά), Ελίασον (64’ Φερνάντες), Λιούμπιτσιτς, Γκαρσία (76’ Αμραμπατ).

ΙΝΤΕΡ ΕΣΚΑΛΔΕΣ: Μουνιόθ, Γκαγιέγκο, Πουέντες (89’ Μπάλντες), Φέχερ, Τόρες (63’ Σάντσες), Έλο, Αλόνσο, Μπουχάρμα (63’ Αντρέου), Μπερλάνγκα, Ζαν-Λουκ (19’ Πέρεθ), Λόπες (46’ Μαρτίνες).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter