CNN: Το προφίλ του 58χρονου υπόπτου για την απόπειρα κατά Τραμπ – Οι αναρτήσεις στα social media για την Ουκρανία και η δωρεά

CNN: Το προφίλ του 58χρονου υπόπτου για την απόπειρα κατά Τραμπ – Οι αναρτήσεις στα social media για την Ουκρανία και η δωρεά

Την περίπτωση νέας απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ στο γκολφ κλαμπ του 78χρονου μεγιστάνα στη Φλόριντα ερευνά το FBI. Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο 58χρονος Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, ως ύποπτος για τη νέα απόπειρα.

Το όνομα του Ρουθ βγήκε στο «φως» από ΜΜΕ όπως το CNN και το Fox News, με το FBI να μην έχει προχωρήσει σε επιβεβαίωση.

Διαβάστε σχετικά

FBI: Έρευνα για νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ – Συνελήφθη ένας ύποπτος στη Φλόριντα

Φλόριντα: Πυροβολισμοί έξω από τη Λέσχη Γκολφ όπου έπαιζε ο Τραμπ – Συνελήφθη ένα άτομο

Ποιος είναι ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ

Εκτενείς είναι οι αναφορές του CNN για τον 58χρονο συλληφθέντα. Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για έναν οικοδόμο ο οποίος συχνά πυκνά έκανε εμφανίσεις στα social media για να σχολιάσει τα πολιτικά τεκταινόμενα, επικρίνοντας κατά καιρούς τον 78χρονο μεγιστάνα.

«Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, για τον οποίον οι αρχές ερευνούν σχέδιο για επίθεση κατά του πρώην προέδρου καθώς εκείνος έπαιζε γκολφ, σχολίαζε στο X την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ στην Πενσιλβάνια, καλώντας την Κάμαλα Χάρις και τον Τζο Μπάιντεν να επισκεφθούν τους τραυματίες.

Τον Ιούνιο του 2020, ο Ρουθ εμφανίστηκε να δηλώνει ότι είχε ψηφίσει τον Τραμπ το 2016, αλλά έκτοτε απέσυρε την υποστήριξή του. «Ήσασταν η επιλογή μου το 2016, εγώ και οι υπόλοιποι ελπίζαμε ότι θα είστε διαφορετικός και καλύτερος από όλους αλλά μας απογοητεύσατε. Θα χαρώ όταν φύγετε», φέρεται να λέει.

Ο Ρουθ φέρεται να έχει δεσμούς με τη Βόρεια Καρολίνα. Τα δημόσια αρχεία δείχνουν ότι εγγράφηκε ως “ανένταχτος ψηφοφόρος το 2012”. Μάλιστα είχε ψηφίσει στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στην εν λόγω Πολιτεία τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία χρηματοδότησης εκστρατειών, ο Ρουθ είχε συνεισφέρει πάνω από 100 δολάρια στον οργανισμό Act Blue, που λαμβάνει δωρεές για τους Δημοκρατικούς.

Παράλληλα, είχε εκφράσει ισχυρή υποστήριξη στην Ουκρανία σε δεκάδες αναρτήσεις στο X από το 2022. Μάλιστα έλεγε ότι ήταν πρόθυμος να πεθάνει στον αγώνα και πως “πρέπει να καεί ολοσχερώς το Κρεμλίνο.

«Είμαι πρόθυμος να πετάξω στην Κρακοβία και να πηγαίνω στα σύνορα με την Ουκρανία ως εθελοντής. Μπορώ να γίνω το παράδειγμα. Πρέπει να νικήσουμε, είχε δηλώσει σε ανάρτηση το 2022. 

Στη συνέχεια, ο Ρούθ φέρεται χρησιμοποίησε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πέρυσι για να ενθαρρύνει τη στρατολόγηση Αφγανών, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως έναν ανεπίσημο σύνδεσμο της ουκρανικής κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης

Οι 70 μέρες που αλλάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Παγκόσμια (προεδρική) πρωτοτυπία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter