Champions League: Βλαχοδήμος και Αθανασιάδης στην πεντάδα των κίπερ με τι περισσότερες επεμβάσεις

Η UEFA ανέβασε στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους πέντε τερματοφύλακες με τις περισσότερες επεμβάσεις στο Champions League και μέσα στην πεντάδα βρέθηκαν δύο Έλληνες, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος και ο Γιώργος Αθανασιάδης.

Ο Κίπερ της Μπενφίκα Οδυσσέας Βλαχοδήμος βγήκε τρίτος με 38 επεμβάσεις ενώ ο Αθανασιάδης έκανε 29 επεμβάσεις με τη Σέριφ Τίρασπολ , η οποία είχε μια πολύ καλή πορεία στους ομίλους και συνέχισε στα νοκ-άουτ του Europa League. Θυμίζουμε ότι η πρωταθλήτριας Μολδαβίας (Σέριφ) είχε νικήσει στο Σαντιάγο Μπερναμπέου την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Τιμπό Κουρτουά με 61 επεμβάσεις με την Ρεάλ αποτελώντας έναν από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας προς την κατάκτηση του 14ου τροπαίου. Ο Βέλγος τερματοφύλακας στον τελικό με την Λίβερπουλ είχε 9 επεμβάσεις μια επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στην δεύτερη θέση με 41 επεμβάσεις βρίσκεται ο Αργεντινός τερματοφύλακας της Βιγιαρεάλ Τζερόνιμο Ρούλι. Την λίστα συμπληρώνει ο Σιμόν Μινιολέ της Κλαμπ Μπριζ με 28 επεμβάσεις.