Champions League: Μεγάλη νίκη της Μπάγερν επί της Παρί στο Παρίσι με 0-1

Η Μπάγερν πήρε το αβαντάζ πρόκρισης απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν αφού τη νίκησε 1-0 μέσα στο “Παρκ ντε Πρενς”.

στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων για τη φάση των “16” του Champions League.

Η Μπάγερν ήταν εκείνη που κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας τους Γάλλους στο μισό γήπεδο χωρίς πάντως να έχει μεγάλες ευκαιρίες στο ματς.

Οι Παριζιάνοι ήταν ακίνδυνοι επιθετικα, δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα απέναντι στο ασφυκτικό πρέσινγκ των Βαυαρών και η πρώτη τελική τους έγινε στις καθυστερήσεις με φάουλ του Μέσι στο τείχος!

Στο 2ο ημίχρονο, η Μπάγερν με το ξεκίνημα μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή της (54′). Σέντρα Ντέιβις, μονοκόματο σουτ ο Κομάν, λάθος υπολογισμός Ντοναρούμα και 0-1, με τον σκόρερ να μην πανηγυρίζει αφού είχε αγωνιστεί στην Παρί πριν πάει στο Μόναχο.

Ο Γκαλτιέ αναγκάστηκε να ρίξει στο 57′ στον αγώνα τον Εμπαπέ προκειμένου να κάνει επιθετική την ομάδα του αλλά η Μπάγερν ήταν εκείνη που έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο τρίλεπτο 62′-64′ με τον Ντοναρούμα να σώζει τρεις φορές το 0-2, με την δεύτερη, στο σουτ του Τσούπο-Μότινγκ η μπάλα να βρίσκει και το κάθετο δοκάρι.

Η Παρί απείλησε πρώτη φορά στο 74′ αλλά τα σουτ των Νεϊμάρ κι Εμπαπέ απέκρουσαν οι Ζόμερ και Παβάρ, ενώ στο τέλος ο Εμπαπέ πέτυχε γκολ αλλά ακυρώθηκε σωστα για οφσάιντ.

Από το σημείο εκείνο η Παρί άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση με την Μπάγερν να προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Στο 83′ από έξοχη κούρσα του Μέντες ο Εμπαπέ έστειλε τη μπάλα στα φίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε από το VAR για οφσάιντ του Μέντες. Στο 85′ ο Παβάρ έσωσε βέβαιο γκολ σε σουτ του Μέσι και στο 86′ ο Ζόμερ έσωσε στη βολίδα του Βιτίνια.

Ο Αγγλος ρέφερι Μάικλ Ολιβερ έβγαλε κίτρινες κάρτες στους Κιμπεμπέ, Νεϊμάρ, ενώ απέβαλε στο 92′ τον Παβάρ.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Ντοναρούμα, Χακίμι (46′ Κιμπεμπέ), Ράμος, Μαρκίνιος, Βεράτι, Νεϊμάρ, Ντανίλο (75′ Βιτίνια), Μέντες, Σολέρ (57′ Εμπαπέ), Μέσι, Εμερί (57′ Ρουίθ).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ζόμερ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Παβάρ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ (90’Στάνισιτς), Κομάν (75′ Γκνάμπρι), Τσούπο-Μότινγκ (75′ Μίλερ), Κανσέλο (46′ Ντέιβις), Μουσιάλα (87′ Γκράβενμπεργκ).