Champions League: Αυθημερόν και σε «φούσκα» οι Άγγλοι οπαδοί που θα ταξιδέψουν στη Πορτογαλία

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας εξήγγειλε το σχέδιό της σχετικά με τη μεταφορά των Άγγλων οπαδών που θα ταξιδέψουν στο Οπόρτο για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League, Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι στο «Ντραγκάο» στις 29 Μαίου, σχέδιο που αποδέχθηκαν τόσο η UEFA όσο και οι διοικήσεις των δύο συλλόγων.

Σύμφωνα με το σχέδιο οι 12.000 Άγγλοι οπαδοί (από 6.000 εισιτήρια θα πάρει κάθε ομάδα) θα πρέπει να φτάσουν στο Οπόρτο την ημέρα του αγώνα, θα παραμείνουν σε «φούσκα» και μετά τον αγώνα θα μεταφερθούν κατευθείαν στο αεροδρόμιο για την επιστροφή τους στην Αγγλία.

Η υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας, Μαριάνα Βιέιρα Ντα Σίλβα, έχει τεθεί σε ισχύ ένα πλαίσιο κανόνων για τους οπαδούς που θα παρακολουθήσουν τον τελικό: «Όσοι έρθουν στον τελικό του Champions League θα φτάσουν και θα επιστρέψουν στην Αγγλία την ίδια μέρα, έχοντας κάνει ένα τεστ και μπαίνοντας σε κατάσταση “φούσκας”, με πτήσεις τσάρτερ. Θα υπάρχουν δύο ζώνες οπαδών και από εκεί θα μετακινηθούν στο γήπεδο και από το γήπεδο στο αεροδρόμιο, μένοντας στην Πορτογαλία λιγότερο από 24 ώρες».

Η Ντα Σίλβα τόνισε επίσης πως η τοπική υγειονομική αρχή ήταν υπεύθυνη για την επιλογή των θέσεων για τους οπαδούς, προκειμένου να διασφαλίσει την κοινωνική απόσταση και ότι τα εισιτήρια αυτά δεν θα μπορούν να μεταβιβαστούν σε άλλους.

«Οι οπαδοί που θα ταξιδέψουν στο Πόρτο για να απολαύσουν το κλίμα του τελικού, χωρίς να πάνε στο γήπεδο, δεν υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς», πρόσθεσε η υπουργός Εσωτερικών. «Προφανώς όσοι έρχονται με αεροπλάνο (και θα βρίσκονται στο Πόρτο, ενώ ο αγώνας θα είναι σε εξέλιξη) θα συμμορφωθούν με τους ισχύοντες κανόνες και θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας, όπως συνέβη στη Λισαβόνα πέρσι».