BRICS TV: Το ενημερωτικό δίκτυο ανοίγεται και στο αραβόφωνο κοινό

Την αραβική έκδοση του ενημερωτικού δικτύου TV BRICS, που έχει έδρα την Ρωσία, ανακοίνωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του διεθνούς ενημερωτικού δικτύου, Γιάνα Τολστίκοβα, με αφορμή την 16η Σύνοδο Κορυφής των BRICS στο Καζάν της Ρωσίας, που ξεκίνησε. Τα αραβικά είναι πλέον η έκτη γλώσσα που προσφέρει το δίκτυο, μετά τα ρωσικά, τα αγγλικά, τα κινέζικα, τα πορτογαλικά και τα ισπανικά.

«Το TV BRICS, ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής για τη ρωσική προεδρία των BRICS το 2024, εστιάζει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μελών στον τομέα της επικοινωνίας των μέσων ενημέρωσης», δήλωσε η Τολστίκοβα.

«Δεδομένου του αυξανόμενου ενδιαφέροντος από τη Λατινική Αμερική και τον αραβικό κόσμο, έχουμε ξεκινήσει πλήρη κάλυψη τόσο στα ισπανικά όσο και στα αραβικά» συμπλήρωσε.

Η αραβική πύλη θα περιλαμβάνει διεθνείς ειδήσεις, άρθρα και συνεντεύξεις, καθώς και ειδικά πρότζεκτ για την παρουσίαση των χωρών BRICS+ και τη δημιουργία μιας κοινότητας ειδικών. Επιπλέον, το TV BRICS σχεδιάζει να εγκαινιάσει ένα ξεχωριστό τηλεοπτικό κανάλι στην αραβική γλώσσα.

Η TV BRICS προετοιμάζεται επίσης για τις επερχόμενες συνόδους κορυφής των BRICS και της G20 στη Ρωσία και τη Βραζιλία, αντίστοιχα. Το δίκτυο εγκαινίασε πρόσφατα το πρόγραμμα μέσων ενημέρωσης BRICS & G20 σε έξι γλώσσες, με ρεπορτάζ και αποκλειστικές συνεντεύξεις με ειδικούς, δημόσια πρόσωπα και αξιωματούχους.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Καζάν, η οποία ολοκληρώνεται την Πέμπτη, το TV BRICS θα καλύψει τις εκδηλώσεις και θα μεταδώσει τις καλύτερες ταινίες και προγράμματα από τους διεθνείς εταίρους του, συμπεριλαμβανομένων αφιερωμάτων στην κινεζική κουζίνα, τις ινδικές παραδόσεις, τη γεωργία της Βραζιλίας, τις ρωσικές μικρές πόλεις και τα επιστημονικά επιτεύγματα της Βενεζουέλας.

«Είμαστε απόλυτα έτοιμη για τη σύνοδο κορυφής στο Καζάν», πρόσθεσε η Τολστίκοβα. «Επικεντρωνόμαστε στην κάλυψη της συνάντησης των ηγετών στη Ρωσία, ενώ σχεδιάζουμε να υπογράψουμε αρκετές συμφωνίες συνεργασίας με τα μέσα ενημέρωσης στη σύνοδο κορυφής».

Η επέκταση της TV BRICS στον αραβικό κόσμο έρχεται καθώς αρκετά αραβικά κράτη έχουν ενταχθεί ή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθούν στις BRICS. Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος έχουν ήδη ενταχθεί και το Μπαχρέιν εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να γίνει μέλος, ενώ η Αλγερία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι τερμάτισε την προσφορά της να ενταχθεί στην οικονομική ομάδα.

Σημειώνεται ότι το TV BRICS που έχει έδρα την Ρωσία, λειτουργεί ήδη από το 2017 και ιδρύθηκε με σχετική απόφαση συνεργασίας μεταξύ των τότε μελών της ομάδας των BRICS.

Διαβάστε επίσης:

Μισέλ – Gate: Πρόστιμο 40.000 ευρώ στη ΝΔ για την πρωτοφανή διαρροή προσωπικών δεδομένων

«Μπλόκο» στις ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά με εντολή Μητσοτάκη;

Ασθενείς και βιομήχανοι έξαλλοι με τον Άδωνη για τα φάρμακα

«Μάσκες» στο… κενό για το Μαξίμου – Άκαρπες οι «κοινοβουλευτικές ενημερώσεις» και τα «γαλάζια» τραπεζώματα σε βουλευτές

Περού: Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώην πρόεδρο Αλεχάνδρο Τολέδο για το σκάνδαλο Οντεμπρέχτ

Μέση Ανατολή: «Νεκρός ο επικεφαλής της μονάδας 4.400» – Διαχειριστής των οικονομικών της Χεζμπολάχ

Ετικέτες