BRICS: Τραπεζικές διασυνδέσεις και διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα ανακοίνωσε ο Πούτιν – Στάση αναμονής από το ΔΝΤ

BRICS: Τραπεζικές διασυνδέσεις και διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα ανακοίνωσε ο Πούτιν – Στάση αναμονής από το ΔΝΤ
Σύνοδος των BRICS στη Ρωσία (Alexander Nemenov, Pool Photo via AP)

Οι χώρες της ομάδας BRICS θα εμβαθύνουν τις τραπεζικές τους διασυνδέσεις και τους διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής που φιλοξενήθηκε στη ρωσική πόλη Καζάν.

Ο Πούτιν περιέγραψε τα θέματα διακανονισμού ως ένα από τα κύρια προβλήματα που επεξεργάζονται. Χαρακτήρισε τη σύνοδο κορυφής συνολικά επιτυχημένη.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι χώρες της ομάδας BRICS δεν στοχεύουν στη δημιουργία ενός ξεχωριστού συστήματος πληρωμών, προσθέτοντας ότι αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα των πληρωμών είναι ένα από τα κύρια εμπόδια στη συνεργασία εντός του μπλοκ, αλλά τα κράτη μέλη θα χρησιμοποιήσουν τα υπάρχοντα συστήματα για να το παρακάμψουν.

Στάση αναμονής από το ΔΝΤ

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεόργκιεβα δήλωσε σήμερα ότι η ίδια θα πρέπει να δει περισσότερες λεπτομέρειες του προτεινόμενου από την ομάδα BRICS εναλλακτικού διασυνοριακού συστήματος πληρωμών για να προσδιορίσει τον αντίκτυπο του, αλλά απέρριψε οποιαδήποτε δυνητική απειλή για το ΔΝΤ.

Οι ηγέτες της Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και άλλων χωρών της ομάδας BRICS δεσμεύθηκαν στην σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα, να συνεργασθούν για την δημιουργία ενός συστήματος διασυνοριακών πληρωμών, ενός χρηματιστηρίου σιτηρών και άλλων έργων.

«Η ιδέα της ύπαρξης ενός συστήματος πληρωμών μιας ομάδας χωρών δεν είναι καινούργια. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι περισσότερες λεπτομέρειες. Τι περιλαμβάνει αυτή η ιδέα, πώς μπορεί να μεταφραστεί στην πραγματικότητα και τότε θα είμαστε σε θέση να την αξιολογήσουμε», δήλωσε η Γκεόργκιεβα σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον όταν ρωτήθηκε για την εν λόγω πρόταση. «Αλλά σε γενικές γραμμές, αυτό που αναγνωρίζω είναι ότι έχουμε διαφορετικά μέλη που συγκροτούν διαφορετικές ομάδες, αλλά όλα τα μέλη υποστηρίζουν το ΔΝΤ».

Διαβάστε επίσης:

Σε κοινές ναυτικές ασκήσεις προχώρησαν Σαουδική Αραβία και Ιράν στη Θάλασσα του Ομάν

Εκλογές ΗΠΑ: Στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις η Μπιγιονσέ σε συγκέντρωση στο Χιούστον

Βόρεια Μακεδονία: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter