Το κύμα ζέστης που έχει ενσκήψει στην Ευρώπη ώθησε τους Βρετανούς να ξεχυθούν μαζικά στις παραλίες, αναγκάζοντας τις τοπικές αρχές να καλέσουν την αστυνομία να επέμβει για να τους απομακρύνει, μεσούσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
Ο υδράργυρος έφθασε τους 33,3 βαθμούς Κελσίου στο αεροδρόμιο του Χίθροου του Λονδίνου, με τη σημερινή ημέρα να είναι η θερμότερη του έτους, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες.
Μπροστά στον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στις παραλίες, παρά τις συστάσεις, το δημοτικό συμβούλιο του Μπόρνμουθ, έκανε λόγο για ένα «σοβαρό περιστατικό», προκαλώντας τη συντονισμένη επέμβαση της αστυνομίας.
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, το δημοτικό συμβούλιο κατήγγειλε μια «ανεύθυνη» και «σοκαριστική» συμπεριφορά. Όπως επισημάνθηκε, οι τοπικές αρχές επέβαλαν περισσότερα από 500 πρόστιμα για παράνομη στάθμευση, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περιστατικά παραβίασης της απαγόρευσης κάμπινγκ, όπως και λεκτικής βίας εκ μέρους των πολιτών.
Having refused to send their children to school for fear of them catching and spreading Covid 19, thousands squeeze onto Bournemouth Beach before heading home in time to clap for the NHS. #bournemouthbeach #COVIDIDIOTS pic.twitter.com/tL5RmiIUHB
— Simon (@SimonWickers) June 25, 2020
Περισσότεροι από 33 τόνοι απορριμμάτων περισυλλέχθηκαν από τις ακτές σήμερα το πρωί.
«Δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να υποδεχθούμε τόσους επισκέπτες (…). ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, μην έρχεστε, δεν είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε», ήταν η έκκληση που απηύθυνε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βίκι Σλέιντ.
Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές συστήνουν αυτή τη στιγμή στους πολίτες να τηρούν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους για να αποφευχθεί η διασπορά του νέου κορονοϊού, που προκάλεσε περισσότερους από 43.000 θανάτους στη Βρετανία, τον βαρύτερο απολογισμό στην Ευρώπη.
Η απόσταση αυτή θα μειωθεί στο ένα μέτρο για να επιτραπεί η επαναλειτουργία των παμπ, των εστιατορίων, των κομμωτηρίων και των κινηματογράφων την 4η Ιουλίου, όμως υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν μέτρα που θα βοηθούν στον περιορισμό του κινδύνου, όπως ειδικοί προστατευτικοί εξοπλισμοί.
«Είμαστε μεσούσης της υγειονομικής κρίσης και ένας τέτοιος αριθμός ανθρώπων να επισκέπτεται την περιοχή μας αυξάνει την πίεση στις υπηρεσίες διάσωσης», εξήγησε ο Σαμ ντε Ρέια, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.
(ΑΠΕ – ΜΠΕ)