Βούλιαξε το «επιτελικό» κράτος

Βούλιαξε το «επιτελικό» κράτος

Σε πλήρη αποδιάρθρωση βρίσκεται το «επιτελικό» κράτος που υποτίθεται είχε στήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την Τρίτη η είδηση που αποκάλυψε το documentonews.gr έπεσε σαν βόμβα. Στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που παρελάμβανε χιλιάδες δείγματα καθημερινά που προέρχονται μόνο από δημόσιες δομές και αποτελεί ένα από τα σημεία που καθημερινά πραγματοποιούνταν εργαστηριακοί έλεγχοι για Covid19 τέλειωσαν τα αντιδραστήρια για τα τεστ.

Την ώρα που τα κρούσματα αυξάνουν καθημερινά, ένα από τα στρατηγικότερα σημεία ελέγχου της εξάπλωσης των κρουσμάτων κορονοϊού, σταμάτησε να λειτουργεί γιατί οι επιτελάρχες του υπουργείου Υγείας δεν φρόντισαν να υπάρχουν αντιδραστήρια.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει ακουστεί τίποτα για κάποια υποβολή παραίτησης στο υπουργείο Υγείας των Κικίλια, Κοντοζαμάνη.

Ας έρθουμε και στον έτερο μεγάλο ασθενή, το υπουργείο Παιδείας της λαλίστατης Νίκης Κεραμέως.

Τα σχολεία άνοιξαν από την περασμένη Τρίτη, με τους καθηγητές να παρουσιάζονται καθημερινά στις θέσεις για τις εργασίες που χρειάζονται να γίνουν πριν μπουν οι μαθητές στις αίθουσες. Μόνο που δουλεύουν, εν μέσω πανδημίας, σε βρώμικα σχολεία καθώς οι επιτελείς της κυβέρνησης πρωτίστως και των δήμων δευτερευόντως δεν φρόντισαν να βρίσκονται, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι καθαριστές και οι καθαρίστριες στις θέσεις τους. Ακάθαρτες τουαλέτες, τάξεις παρατημένες τρεις τουλάχιστον μήνες και αυλές βρώμικες αποτελούν το σκηνικό της πλειοψηφίας τν ελληνικών σχολείων μερικές ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Και όχι μόνο δεν έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία οι καθαριστές και οι καθαρίστριες αλλά δεν έχουν καν προσληφθεί καθώς το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους τρεις φορές να κάνουν αιτήσεις κατεβάζοντας συνεχώς τα προσόντα που χρειάζονταν.

Επίσης το «επιτελικό» κράτος Μητσοτάκη δεν έχει κάνει ακόμη τους διαγωνισμούς για τις μάσκες που θα δοθούν δωρεάν στους μαθητές και στους καθηγητές. Θα προλάβουν άραγε να διανεμηθούν στα σχολεία οι τεράστιες ποσότητες που είναι απαραίτητες για την προστασία τους; Πάντως τα ρεπορτάζ των τηλεοράσεων δείχνουν γονείς που μη έχοντας καμία εμπιστοσύνη στο κράτος, άρχισαν ήδη να αγοράζουν μάσκες για τα παιδιά τους.

Αφού κατάφεραν σε μόλις μερικούς μήνες από τη στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία να ρίξουν στην ύφεση την ελληνική οικονομία, διέλυσαν την Υγεία και την Παιδεία, οδηγώντας την ελληνική κοινωνία σε απόγνωση.

Το «επιτελικό» κράτος Μητσοτάκη ζει το βατερλώ του και η ελληνική κοινωνία προσπαθεί να επιζήσει από τις πράξεις των «άριστων» που κυβερνούν τη χώρα.  

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter