Blue Horizon: Οι πρώτες δηλώσεις του υπάρχου που έσπρωξε τον Αντώνη από τον καταπέλτη

Την πρώτη του δημόσια δήλωση σχετικά με τα όσα έγιναν πάνω στον καταπέλτη του Blue Horizon, έκανε ο ύπαρχος του πλοίου που κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά. Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος έχασε τη ζωή του, πέφτοντας στη θάλασσα, αφού τον έσπρωξε από τον καταπέλτη ο ύπαρχος του πλοίου.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο ύπαρχος ανέφερε:

«Είμαι συντετριμμένος. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Δεν είχα τίποτα προσωπικό με το παιδί. Δεν τον ήξερα. Θέλω να με πιστέψετε όλοι ότι δεν είχα σκοπό να κάνω κακό σε κανέναν. Μακάρι να μπορούσα να αντικρίσω την οικογένεια του Αντώνη και να τους έλεγα πόσο λυπάμαι για αυτό που συνέβη. Μακάρι να μπορούσα να εξηγήσω σε όλους την συμπεριφορά μου».

Θυμίζουμε ότι ο ύπαρχος στην κατάθεσή του, φέρεται να υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συνέβη αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο. «Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του. Πρόσθεσε ότι όταν «γύρισε προς τα πίσω για να πάρω σωστικό μέσο ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση.»

 

«Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Κι εγώ κινδύνεψα να πέσω δύο φορές. Toν έσπρωξα δύο φορές μια από την δεξιά και μια μετά στο κέντρο όταν ο ίδιος κάνει κυκλωτική κίνηση. Την τρίτη φορά είχα παρατεταμένα τα χέρια μου για να μην περάσει. Την πρώτη φορά φοβήθηκα, την δεύτερη ήθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο. Μόλις έπεσε στο νερό φωνάζω Captain, Άνθρωπος στη θάλασσα. Αυτό προκύπτει από το μαύρο κουτί και το ημερολόγιο του πλοίου. Γύρισα αμέσως προς τα πίσω για να πάρω σωστικό μέσο αλλά ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση».

Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος για τον θάνατο του Αντώνη

Την προφυλάκιση του πλοίαρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, αποφάσισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά από τις πολύωρες απολογίες των συνολικά τεσσάρων συλληφθέντων.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή μη του υποπλοιάρχου και του λοστρόμου και αφέθηκαν ελεύθεροι. Έτσι την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πλοίαρχο (καπετάνιος) που κατηγορείτο για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση.

Ο ίδιος στην κατάθεσή του φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα σύμφωνα τους κανονισμούς όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε το λιμενικό.

Διαβάστε σχετικά: Blue Horizon: Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος για τον θάνατο του Αντώνη – Ελεύθεροι υποπλοίαρχος, λοστρόμος

Blue Horizon: Ρατσιστικά κίνητρα αναγνωρίζει η εισαγγελία για τη δολοφονία του Αντώνη

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από το Blue Horizon: «Μπλέξαμε, μπλέξαμε» (Video)