Βίτσας: Έντονο επικοινωνιακό παιχνίδι με ρητορική έντασης από την Τουρκία

Βίτσας: Έντονο επικοινωνιακό παιχνίδι με ρητορική έντασης από την Τουρκία

Σε «έντονο επικοινωνιακό παιχνίδι, που δεν έχει να κάνει με αυτό καθαυτό το γεγονός αλλά με μια ρητορική έντασης που δεν τη χρειάζεται ούτε η Ελλάδα και βεβαίως δεν τη χρειάζεται ούτε και η Τουρκία, αυτή την περίοδο, που διεξάγονται σοβαρές συζητήσεις σε σχέση με το Κυπριακό», απέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας τη συζήτηση γύρω από το χθεσινό συμβάν με το τουρκικό φορτηγό πλοίο που αρνήθηκε τον έλεγχο του λιμενικού για το φορτίο του όντας ευρισκόμενο σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 ανέφερε ότι «υπήρχε μια πληροφορία ότι ένα πλοίο με τουρκική σημαία, που κινούνταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, είχε παράνομο φορτίο. Έγιναν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται και από το Δίκαιο και από τους τρόπους ελέγχου, πάλι δεν ανταποκρίθηκε. Φθάσαμε στο τελευταίο σημείο, δηλαδή τις προειδοποιητικές βολές, πάλι δεν ανταποκρίθηκε».

Παράλληλα κάλεσε την Τουρκία «να ανταποκριθεί σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για να σταματήσει το εμπόριο του θανάτου, το εμπόριο των ναρκωτικών ουσιών, στο βαθμό που το πλοίο αυτό είχε ναρκωτικά, αλλά έπρεπε να σταματήσει και να γίνει έλεγχος».

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι υπάρχει πλέον ένας ορατός δρόμος για να βγει η χώρα από την κρίση, πρώτη φορά. Διευκρίνισε δε ότι «το γεγονός ότι θα βγούμε από την επιτροπεία δεν σημαίνει ότι βγήκαμε από την κρίση». «Χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά και στο επίπεδο της παραγωγικής ανασυγκρότησης και στο επίπεδο του κοινωνικού κράτους. Η ανεργία πέφτει άμα δημιουργούνται θέσεις εργασίας και οι θέσεις εργασίας δημιουργούνται όταν υπάρχουν κάθε είδους επενδύσεις, είτε από το εξωτερικό είτε από το εσωτερικό είτε κινητοποιώντας το κοινωνικό κεφάλαιο», σημείωσε.

Τέλος, για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, σχολίασε ότι «από τη μεριά της αντιπολίτευσης χάθηκε μια ευκαιρία, ώστε να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση επί της οικονομίας και με κριτική αλλά και με παρατηρήσεις και με προτάσεις».

Documento Newsletter