Βίτσας: Αριστερά με όραμα και ρεαλισμό

“Αποδεχόμαστε τον όρο ριζοσπαστική Αριστερά, η οποία λειτουργεί με επιτυχίες, δυσκολίες, ακόμη και με λάθη, και δεν εγκαταλείπει τους στόχους της”, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας

«Δεν υπάρχει Αριστερά του οράματος χώρια από την Αριστερά του ρεαλισμού. Έρχονται στιγμές που προβάλλεις περισσότερο το όραμά σου, αλλά όταν είσαι κυβέρνηση πρέπει να πράττεις πολύ συγκεκριμένα. Κι αυτό μας έχει συμβεί κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Άρα δεν αποδεχόμαστε αυτό τον όρο ή, σωστότερα, αυτό τον διαχωρισμό. Αποδεχόμαστε τον όρο ριζοσπαστική Αριστερά, η οποία λειτουργεί με επιτυχίες, δυσκολίες, ακόμη και με λάθη, και δεν εγκαταλείπει τους στόχους της» αναφέρει σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Ερωτηθείς σχετικά με «το προσκλητήριο που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά» ο κ. Βίτσας, σημειώνει πως η συγκεκριμένη πρόταση την οποία και ο ίδιος όπως λέει υιοθετεί έχει ένα χαρακτήρα «περισσότερο ιδεολογικό. Δηλαδή ότι η Αριστερά και η Κεντροαριστερά θα πρέπει να βρουν έναν νέο δρόμο για την Ελλάδα και την Ευρώπη» αναφέρει.

Απαντώντας στην ερώτηση για το εάν το υπουργείο του θα ανταποκριθεί στη δράση του υπουργείου Οικονομικών spending review για τον περιορισμό των δαπανών των υπουργείων, ο κ. Βίτσας τονίζει ότι το υπουργείο ‘Αμυνας «θα ανταποκριθεί στο καθήκον του καλύτερα και από τις προσδοκίες του υπουργείου Οικονομικών», ενώ προαναγγέλλει «σοβαρές εξελίξεις» για τα ναυπηγεία της χώρας. Εκφράζει μάλιστα την πεποίθηση «ότι θα υπάρξει επενδυτής για το Νεώριο, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του πρώτου διαιτητικού δικαστηρίου για τον Σκαραμαγκά και θα επιλυθεί το ιδιοκτησιακό των Ναυπηγείων Ελευσίνας».

Ο αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας προαναγγέλλει, ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το σχέδιο ανασυγκρότησης του στρατεύματος.

«Η βάση αυτού του σχεδίου ανασυγκρότησης είναι να δημιουργήσουμε τον πιο σύγχρονο στρατό και διαθεσιμότητα δυνάμεων εκεί που πιθανολογούμε τις απειλές. Από την άποψη του εξοπλισμού, επιδίωξη είναι το πώς θα μπορούμε να συντηρούμε και να αναβαθμίζουμε με τον καλύτερο τρόπο το υπάρχον υλικό και ποιες στοχευμένες αγορές πρέπει να κάνουμε. Ένα άλλο κομμάτι αφορά στο πώς θα ενισχύσουμε την αμυντική μας βιομηχανία και το εξαγωγικό της κομμάτι», αναφέρει ο κ. Βίτσας.