Βινς Χάντερ: Κυρίαρχος στην κούρσα για τον τίτλο του MVP

Βινς Χάντερ: Κυρίαρχος στην κούρσα για τον τίτλο του MVP

Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα playoffs του Basketball Champions League, αλλά ο Βινς Χάντερ είναι το αρχικό φαβορί για τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης.

Του Γιάννη Ασκούνη

Ο 24άχρονος Αμερικανός της ΑΕΚ κυριαρχεί από το ξεκίνημα της σεζόν του BCL. Έπαιξε για πρώτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της FIBA το 2016-17 με την Άβτοντορ Σάρατοφ και πέρσι βοήθησε τη “βασίλισσα” να ανέβει στην κορυφή, αλλά δεν προετοίμασε κανέναν για τις φετινές του εμφανίσεις με την προγενέστερη παρουσία του στο Champions League.

Ο πρώην παίκτης του UTEF έχει 18,7 πόντους, 7,7 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ, 1,5 κλέψιμο, 1,2 μπλοκ και 23,4 ράνκινγκ ανά παιχνίδι φέτος. Είναι ο πρώτος σκόρερ και ο κορυφαίος στο ράνκινγκ. Κατέχει επίσης τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των παικτών με τα περισσότερα μπλοκ, ενώ είναι τρίτος σε ριμπάουντ. Τα playoffs δεν έχουν ξεκινήσει, αλλά ο Χάντερ είναι αναμφίβολα το αρχικό φαβορί για τον τίτλο του MVP του 2018-19.

Με Χάντερ οδηγό…

Η Ένωση θα μάθει τον αντίπαλό της στην επόμενη φάση στις 8 Φεβρουαρίου. Εξασφάλισε την πρόκρισή της στους “16” από νωρίς, ίσως τερματίσει και πρώτη στον όμιλό της. Ωστόσο, ο στόχος της ΑΕΚ είναι η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία στο Final Four και η διατήρηση του τροπαίου του πρωταθλητή. Όσο ο Χάντερ συνεχίζει στον τωρινό ρυθμό του, οι κάτοχοι του BCL μπορούν να αισιοδοξούν.

Ο Χάντερ βρέθηκε στην G League και την Ευρωλίγκα πριν καθιερωθεί ως πανίσχυρη δύναμη του Champions League. Δεν επιλέχθηκε στο Draft του NBA το 2015 και κατέληξε στους Ρίνο Μπίγκχορνς, πριν ολοκληρώσει την παρθενική επαγγελματική του σεζόν στον Παναθηναϊκό. Ακολούθησε και η παρουσία του στην Άβτοντορ το 2016-17. Δεν είχε παίξει ακόμα στο NBA, αλλά άνοιξε τον δρόμο με τους Ρώσους σημειώνοντας 14,6 πόντους ανά ματς στο Basketball Champions League και με 14,7 στη VTB United League.

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο NBA δίνοντας το παρών σε τρία παιχνίδια με τους Μέμφις Γκρίζλις το 2017-18. Όταν έμεινε ελεύθερος, η ΑΕΚ άδραξε την ευκαιρία και τον έκανε δικό της τον Ιανουάριο του 2018. Λίγοι θα μπορούσαν να προβλέψουν τότε πόσο σημαντικός θα ήταν στην πορεία προς την κατάκτηση του Champions League και του Κυπέλλου Ελλάδας πέρσι.

Η παραμονή

Ο Λούκα Μπάνκι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία το περασμένο καλοκαίρι και έθεσε άμεσα ως προτεραιότητα την παραμονή του Χάντερ. Ο παίκτης πράγματι δεσμεύτηκε μέχρι το τέλος του 2018-19, αλλά δεν έμεινε εκεί. Έκτοτε έχει σπάσει τα κοντέρ στο Champions League, αλλά έχει επίσης 12,7 πόντους, 6,4 ριμπάουντ, 1,7 κλεψίματα, 1,3 ασίστ και 0,9 μπλοκ ανά παιχνίδι στην Basket League.

Φώτο: Basketball Champions League

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter