Επιστολή στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στην Υγεία έστειλε η πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, αποκαλώντας εμμέσως πλην σαφώς παράνομους τους 23 διορισμούς επί Άδωνη Γεωργιάδη.
Με αφορμή την κατάθεση του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Εξεταστική, Θεόδωρου Παπαδημητρίου, ο οποίος ισχυριζόταν πως οι επίδικοι διορισμοί έγιναν εν γνώσει της κ. Κρεμαστινού, η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ απαντά πως «ουδεμία γνώση είχα για τους διορισμούς αυτούς ούτε φυσικά είχε εισαχθεί αυτό το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο».
«Το γεγονός ότι εμφανίσθηκαν ορισμένες επιστολές που απευθύνονταν σε ‘μένα, ως προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, πληροφορώντας με “για τη σύμφωνη γνώμη” ή ότι δηλαδή “εξετέλεσαν την προφορική εντολή μου” επικαλούμαι ακόμα και την κοινή λογική περί της αλήθειας της κατάθεσής μου» σημειώνει η κ. Κρεμαστινού αναφορικά με επιστολές που μεταβίβαζαν την ευθύνη και στην αμέσως επόμενη πρόταση χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς παράνομες τις προσλήψεις. «Ένας λογικός πρόεδρος που λαμβάνει παρόμοιες επιστολές θα πρέπει να αντιδράσει, αλλιώς φαίνεται να αποδέχεται ότι έδωσε εντολή σε υφιστάμενους της να παρανομήσουν».
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση για το αν η κ. Κρεμαστινού χαρακτηρίζει παράνομους τους συγκεκριμένους διορισμούς ή όχι, εφόσον επισημαίνει πως αν είχε δώσει ανάλογη εντολή στους υφιστάμενούς της για την ολοκλήρωση των προσλήψεων, τότε οι υπάλληλοί θα παρανομούσαν.
Ταυτόχρονη εξέταση μαρτύρων
Σχολιάζοντας την επιστολή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Τζαμακλής, υποστήριξε πως «ανοίγονται νέοι ορίζοντες» στη διερεύνηση της υπόθεσης, καταθέτοντας μία ενδιαφέρουσα πρόταση που θα μπορούσε να διαλευκάνει αρκετές πτυχές του πολυδαίδαλου σκανδάλου. Συγκεκριμένα, πρότεινε να διεξαχθεί από κοινού εξέταση τόσο της κ. Κρεμαστινού όσο και του κ. Παπαδημητρίου προκειμένου να αναδειχθούν όλες οι αντιφάσεις που έχουν παρατεθεί από τους μάρτυρες ως προς το θέμα των διορισμών στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Koutipandoras.gr, εξετάζεται από μέλη της πλειοψηφίας το σενάριο να μην είναι μόνο αυτοί οι δύο που θα εξεταστούν ταυτόχρονα, αλλά και άλλοι μάρτυρες που παρέθεσαν διαφορετικές και αποκλίνουσες απόψεις για την υπόθεση.
Η επιστολή: