Βελτίωση του καιρού την Παρασκευή – Πρόβλεψη επτά ημερών

Βελτίωση του καιρού την Παρασκευή – Πρόβλεψη επτά ημερών

Την Παρασκευή σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια, ενώ αναμένεται άνοδος των μεγίστων θερμοκρασιών, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου. 

Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο από -2 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 14 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-03-2021

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι στα νότια θα πυκνώσουν.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βαθμιαία έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14-03-2021

Στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες

περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές από το απόγευμα, γενικά ασθενείς.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και από το βράδυ στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-03-2021 (ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως στις βόρειες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς και ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΤΡΙΤΗ 16-03-2021

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην της κεντρικής – ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νοτιοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοανατολικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-03-2021

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ηπειρωτικά ημιορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια από δυτικές 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter