Belharra: Τέταρτη φρεγάτα ανακοίνωσε ο Δένδιας λίγες μέρες πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Belharra: Τέταρτη φρεγάτα ανακοίνωσε ο Δένδιας λίγες μέρες πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Στην Γαλλία βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας για να παρακολουθήσει την τελετή καθέλκυσης της «Νέαρχος», της δεύτερης από τις τρεις φρεγάτες FDI (γνωστές ως Belharra), που αποκτά το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Naval Group στο Λοριάν της Γαλλίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα εκκινεί τις διαδικασίες για να αποκτήσει και τέταρτη φρεγάτα του ίδιου τύπου. Χαρακτηριστικά ανέφερε «έχω τη χαρά να ανακοινώσω σήμερα την πρόθεση της Ελλάδος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με στόχο να αποκτήσει μια ακόμη φρεγάτα, την τέταρτη του ίδιου τύπου. Που θα έρθει να προστεθεί στον ΚΙΜΩΝΑ, το ΝΕΑΡΧΟ και τον ΦΟΡΜΙΩΝΑ. Ισχυροποιώντας έτσι ακόμη περισσότερο το Πολεμικό μας Ναυτικό».

Τον Νίκο Δένδια συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ.

Σημειώνεται ότι οι κινήσεις του υπουργού Άμυνας γίνονται λίγες μέρες πριν τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων στη Νέα Υόρκη και ενώ τις προηγούμενες μέρες, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, χαρακτήρισε «προβοκάτορα» τον Νίκο Δένδια, προσθέτοντας πως «τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο». Η επίθεση προς τον Έλληνα υπουργό Άμυνας έγινε από την τουρκική πλευρά μετά την επίσκεψή του στο Καστελλόριζο.

Διαβάστε επίσης

Όταν η «Μονάδα 8200» της Mossad που οργάνωσε τις εκρήξεις στους βομβητές είχε έρθει στην Ελλάδα για το Predator – Η αποκάλυψη του Documento

Σύγχυση Μαρινάκη για τα χαλιά της Κεφαλογιάννη: «Πρέπει να δείχνουμε προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα των φορολογούμενων»

«Έκθεση ιδεών» η απάντηση της φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη για την ακρίβεια στην ενέργεια

Palestine 2: Οι Χούθι αποκάλυψαν τον νέο υπερηχητικό πύραυλο των 16 mach που απειλεί το Ισραήλ (Video)

«Καμπανάκι» για έντονα καιρικά φαινόμενα από τις επόμενες ώρες – Ποιες περιοχές αφορά (Χάρτες)

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Με εξώδικο απαντούν οι εργαζόμενοι – Καταγγέλλουν στοχευμένες απολύσεις συνδικαλιστών

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter