BBC: Οι Άραβες σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο έχουν κάθε λόγο να είναι νευρικοί

BBC: Οι Άραβες σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο έχουν κάθε λόγο να είναι νευρικοί

Όλοι στην περιοχή της Μέσης Ανατολής γνώριζαν ότι θα ερχόταν μια ισραηλινή απάντηση στο Ιράν, αλλά υπήρχε μια προσδοκία, μεταξύ ορισμένων τουλάχιστον κυβερνήσεων, ότι το Ισραήλ θα περίμενε μέχρι τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Οι Άραβες σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών στον Περσικό Κόλπο έχουν κάθε λόγο να είναι νευρικοί, ειδικά σήμερα το πρωί καθώς περιμένουν να δουν πώς θα απαντήσει το Ιράν, αναφέρει σε σχόλιό του το BBC, στον απόηχο των επιθέσεων του Ισραήλ στην Τεχεράνη και σε άλλες περιοχές του Ιράν.

Οι ΗΠΑ έχουν στρατιωτικές βάσεις στην αραβική πλευρά του Κόλπου, με τον Πέμπτο Στόλο του Ναυτικού των ΗΠΑ να επιχειρεί από ένα στρατηγικό λιμάνι στο Μπαχρέιν.

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει το μήνυμα ότι δεν συμμετείχαν σε αυτή την επίθεση στο Ιράν. Ωστόσο έχοντας αναπτύξει περίπου 100 στρατιώτες τους στο Ισραήλ οι οποίοι χειρίζονται το σύστημα αεράμυνας Thaad, μπορεί τώρα να συμμετάσχουν στην άμυνα του Ισραήλ έναντι οποιουδήποτε πιθανού ιρανικού χτυπήματος ως αντίποινα στη σημερινή επίθεση από το Τελ Αβίβ.

Εν τω μεταξύ, οι αραβικές κυβερνήσεις του Κόλπου, που επιθυμούν να μείνουν έξω από αυτή τη σύγκρουση, ξεκαθάρισαν πρόσφατα στο Ιράν ότι δεν θα επιτρέψουν στις χώρες τους να χρησιμοποιηθούν σε μια ισραηλινή επίθεση στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Οι μνήμες στη Σαουδική Αραβία εξακολουθούν να είναι νωπές για το πόσο εύκολα μια πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το Ιράν στο Ιράκ μπόρεσε να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις πετροχημικές εγκαταστάσεις της με μία μόνο επίθεση με drone και πυραύλους το 2019.

Σαουδική Αραβία: Kαταδίκη της επίθεσης του Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία από τη μεριά της πάντως καταδίκασε σήμερα τα πλήγματα του Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών στόχων του Ιράν, προειδοποιώντας κατά οποιασδήποτε εξάπλωσης της σύγκρουσης στην περιοχή, την ώρα που το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο με την παλαιστινιακή Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

“Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας καταδικάζει” τα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν και επαναλαμβάνει “τη σταθερή του θέση απόρριψης της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην περιοχή”, κάτι που “απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα χωρών και λαών” στη Μέση Ανατολή, επεσήμανε το σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών στο Χ.

Διαβάστε επίσης

Ιράν: Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών εξαπέλυσε το Ισραήλ – Στο στόχαστρο στρατιωτικές εγκαταστάσεις (Videos)

Βάζουν κουκούλα στη διαφθορά – Πώς μεθόδευσαν την αποκάλυψη προστατευόμενων μαρτύρων – Την Κυριακή στο Documento

Δημοσκόπηση καταγράφει ρήγμα με… δύο κόμματα μέσα στη ΝΔ – Καραμανλής και Σαμαράς εναντίον Μητσοτάκη

Novartis: Γεωργιάδης στο documentonews.gr για προστατευόμενους μάρτυρες – «Επανασύρω τη μήνυση και υποβάλλω και αγωγή»

Δημοσκόπηση για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Φαβορί ο Πολάκης αν δεν είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter