Bayesian: Ξεκίνησε νέα έρευνα για το ναυάγιο του σούπερ γιοτ (Video)

Bayesian: Ξεκίνησε νέα έρευνα για το ναυάγιο του σούπερ γιοτ (Video)

Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη έρευνας για τον θάνατο τεσσάρων βρετανών επιβατών στο ναυάγιο τον Αύγουστο του σούπερ γιοτ Bayesian, του βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, ο οποίος περιλαμβάνεται στα θύματα.

Η έρευνα ξεκίνησε κατά την ακροαματική διαδικασία σήμερα στο ιατροδικαστικό δικαστήριο του Ίπσουιτς (Σάφολκ, ανατολική Αγγλία), το οποίο είναι αρμόδιο για να ερευνά θανάτους που θεωρούνται μη φυσικοί, βίαιοι ή αγνώστου αιτίας.

Συμπληρωματικές έρευνες θα διεξαχθούν πριν από την επόμενη ακροαματική διαδικασία που ορίζεται στις 15 Απριλίου 2025, ανακοίνωσε ο Νάιτζελ Πάρσλεϊ, επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Σάφολκ.

Εκτός της νέας αυτής έρευνας, έρευνες διεξάγονται ήδη από τις ιταλικές αρχές και από το Marine Accident Investigation Branch, βρετανικό κυβερνητικό οργανισμό αρμόδιο για τα ναυτικά ατυχήματα με την εμπλοκή βρετανικών πλοίων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το χρονικό

Το πολυτελές σούπερ γιοτ μήκους 56 μέτρων βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά μετά το αιφνίδιο πέρασμα υδροστρόβιλου τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2024. Συνολικά 15 από τους επιβαίνοντες διασώθηκαν, ανάμεσά τους έξι επιβάτες, αλλά επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Ιταλοί δύτες, κατάφεραν μετά από μέρες να εντοπίσουν και να ανασύρουν όλα τα θύματα του ναυαγίου. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς και η κόρη του, η 18χρονη Χάνα Λιντς.

Υπενθυμίζεται ότι στο σκάφος που ανήκει στη σύζυγο του Λιντς, επέβαιναν συνολικά 22 άτομα, όταν βούλιαξε εν μέσω άγριας καταιγίδας ενώ ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Porticello, κοντά στο Παλέρμο.

Ανοιχτή καταπακτή;

Σύμφωνα με τη La Repubblica, δύτες που πραγματοποίησαν υποβρύχιους ελέγχους στο σκάφος ανέφεραν ότι η καταπακτή ήταν ανοιχτή, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους αξιωματούχους. Εάν αυτό συνέβαινε, μεγάλες ποσότητες νερού θα μπορούσαν να έχουν εισέλθει από το κενό, αποσταθεροποιώντας ενδεχομένως το σκάφος.

Ο Γκαμπριέλ Μπρούνι, ιστιοπλόος που έχει συμμετάσχει δύο φορές στο America’s Cup και έχει προπονήσει την ιταλική Ολυμπιακή ομάδα, είχε δηλώσει το εξής: «Μια ανοιχτή καταπακτή σε ένα μεγάλο πλοίο όπως το Bayesian μπορεί να αντέξει την είσοδο μικρών ποσοτήτων νερού, αλλά, στην περίπτωση ισχυρών καταιγίδων, δεν θα εμπόδιζε την είσοδο μεγάλων ποσοτήτων νερού».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter