Basket League: Στον «αέρα» η συμμετοχή του Ιωνικού – Η ΕΕΑ δεν του χορήγησε πιστοποιητικό

Νέο μπάχαλο προέκυψε στο ταλαίπωρο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1, αφού δύο ομάδες δεν έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής, μόλις δύο μέρες πριν το προγραμματισμένο τζάμπολ.

Μόλις λίγες ώρες πριν το τζάμπολ της φετινής Basket League, μετά την αναβολή, η Επιτροπή Επαγγελματικό Αθλητισμού δεν χορηγεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα στον Ιωνικό Νίκαιας.

Στο «παρά πέντε» η ομάδα της Νίκαιας μένει εκτός πρωταθλήματος, ως εκ τούτου, το ματς του με την ΑΕΚ (17/10, 16:45) δεν θα διεξαχθεί.

Μένει να δούμε αν υπάρχει απάντηση από την πλευρά της διοίκησης του Ιωνικού. 

24 ώρες για τον Χαρίλαο Τρικούπη

Ο Ιωνικός Νίκαιας, που νωρίτερα είχε εξαγοράσει το ΑΦΜ του νεοφώτιστου Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω, απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ ο επίσης νεοφερμένος στην Basket League Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου έλαβε προθεσμία 24 ωρών για να συμπληρώσει τον ελλιπή φάκελο.

Δέκα έως έντεκα ομάδες

Τις προηγούμενες εβδομάδες αποχώρησαν από το πρωτάθλημα για διάφορους λόγους ο Ήφαιστος Λήμνου, το Ρέθυμνο και ο Πανιώνιος, ενώ δεν συμμετέχει ο Ολυμπιακός.

Η ΑΕΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής τακτοποίησαν τις εκκρεμότητες την τελευταία στιγμή. Οι ομάδες με άδεια συμμετοχής είναι πλέον 10 και στην καλύτερη περίπτωση θα γίνουν 11.

Ήδη έχει πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο αναβολής της πρεμιέρας και διεξαγωγής νέας κλήρωσης, μόλις τελεσιδικήσει ο αριθμός και η ταυτότητα των ομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΑ:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟY

(άρθρο 77 Ν. 2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)

Ανδρ. Παπανδρέου 37 15180 Μαρούσι, τηλ: 213.131.6130 – 213.131.6162, fax :213.131.6617

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(15.10.20 ώρα 16:40)

1. α) Η Επιτροπή απέρριψε αίτημα αναβολής και δεν χορήγησε πιστοποιητικό στην κάτωθι ΚΑΕ:

ΚΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ

β) Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΚΑΕ:

ΚΑΕ ΑΕΚ

ΚΑΕ ΑΡΗΣ

ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

γ) Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στα κάτωθι ΤΑΑ:

ΤΑΑ ΠΑΟΚ

ΤΑΑ ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ

2.Αίτηση των αθλητών Ιωάννη Παπανικολάου, Νόβιτσα Μακσίμοβιτς (Novica Maksimovic), του προπονητή Νικόδημου Παπαβασιλείου και της εταιρείας “TOP AGENCY SERVICES (V.T.) LTD” περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΓΣΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ

3. Αίτηση της ΚΑΕ Α.Ο. ΑΓ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ “Ο ΦΑΡΟΣ” περί ανακλήσεως της από 01.10.2020 αποφάσεως της Επιτροπής, για κατάπτωση της εγγυητικής της επιστολής.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ

4. Άδεια 69Α

α) ΠΑΕ Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ 1965

ΜΠΟΓΡΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (29,34%)

ΚΟΥΤΣΟΥΠΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (25,76%)

ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 21-10-20

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νικόλαος Τζουλάκης

Ετικέτες