«Το 3ο_x000D_
μνημόνιο θα μείνει στην ιστορία ως το πιο αποικιοκρατικό χαρτί, που υπέγραψε_x000D_
ποτέ ελληνική κυβέρνηση. Θα μπορούσε ποτέ να περάσει το 3ο μνημόνιο η ΝΔ; Θα_x000D_
είχε καεί το Σύνταγμα και η Αριστοτέλους.
Από τότε, περνάνε ανήκουστα πράγματα. Αν ήσασταν ο Σόιμπλε ποιον θα προτιμούσατε λοιπόν; Τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη; Ο κ. Σόιμπλε είναι απολύτως σίγουρος ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, το έχουμε συζητήσει πολλές φορές », δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS 103,6.
«Εγώ δεν αμφισβητώ, ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας, θα θέλανε να μειώσουν τους φόρους, όπως και ο κ. Τσακαλώτος ή ο κ. Μητσοτάκης, αν βγει. Αυτό πρέπει να γίνει. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών, είναι κοινός νους» συνέχισε, και συμπλήρωσε: «Θα συνεργαζόμουν και με τον διάβολο και με τον Μεφιστοφελή αν ήταν να σώσω τη χώρα μου. Θα συνεργαζόμουν και την αντιπολίτευση. Μέχρι το Νοέμβριο του 2011, να σας θυμίσω, ότι συζητούσα με όλους. Και με ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, και με τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Σαμαρά και είχαμε συμφωνία σε πολλά πράγματα, με τη διαφορά ότι ο κ. Σαμαράς μετά, έδωσε γη και ύδωρ για να γίνει κυβέρνηση, ενώ ο κ. Τσίπρας δεν το έκανε αυτό.»
«Οι κλειστές τράπεζες δεν είναι δική μου ευθύνη, ήταν ευθύνη του Eurogroup της 25ης και 27ης Ιουνίου. Είχα εξηγήσει στον κ. Τσίπρα, από τον Απρίλιο του 2012, βλέποντας το προεκλογικό του πρόγραμμα, ότι πρέπει να αποφασίσει, αν γίνει πρωθυπουργός, τι θα πει στον Ντράγκι, αν του πει να προσυπογράψει, αυτά που υπέγραψαν οι προηγούμενοι, αλλιώς θα του κλείσει τις τράπεζες. Του είχα πει τι πρέπει να κάνει, αλλιώς ας άφηνε τον Σαμαρά, γιατί να βγει;», είπε ακόμη ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ, ερωτηθείς για τις αναφορές του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του, όταν ο ίδιος δεν ήταν πλέον ΥΠΟΙΚ, απάντησε: «Τι λέει μπροστά στο καθρέφτη του ή στην κάμερα ο κ. Τσίπρας για να συμφιλιωθεί με τον εαυτό του, είναι δικαίωμά του.»
«Το πραγματικό πλεόνασμα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που εμφανίζεται και επετεύχθη μέσω συρρίκνωσης» είπε ακόμη και συμπλήρωσε: «Το Δημόσιο από τη συρρικνούμενη πίτα της οικονομίας και της ιδιωτικής αγοράς κατάφερε να έχει μεγαλύτερο πλεόνασμα. Αυτό είναι λόγος για να βγούμε στους δρόμους. Είναι λόγος για πανεθνικό πένθος. Υπάρχει μία οικτρή αύξηση των φορολογικών συντελεστών, βλ. ΦΠΑ και αύξηση φόρου εισοδήματος στους φτωχούς. Όταν βρίσκεσαι υπό καθεστώς δουλοπαροικίας, δεν μπορείς να λες “κατάφερα”. Τι καταφέραμε; Να συρρικνώσουμε την οικονομία; Να διώχνουμε τα παιδιά μας στο εξωτερικό; Δεν μπορούμε να μιλάμε για κατορθώματα…»