Σε συνέντευξή της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις αναφορές των στελεχών της αντιπολίτευσης, σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι και δήλωσε πως είναι αναγκαίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανοίξει το πόθεν έσχες του.
Όπως είπε η Φωτεινή Βάκη, μιλώντας στην «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ στη ΝΔ είναι θεμιτό να γίνονται τραγελαφικές αναφορές στελεχών της «περί Ντίσνεϊλαντ» αλλά είναι αθέμιτο να γίνεται λόγος για το πόθεν έσχες της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τον Κήρυκα Χανίων.
Σχολιάζοντας την επίθεση που δέχεται η ΕΡΤ από τη ΝΔ τις τελευταίες ημέρες για την κάλυψη της είδησης σχετικά με το πόθεν έσχες της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τις αιτιάσεις σχετικά με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού στο Παρίσι, η Φ. Βάκη τόνισε: «Μιλούν τώρα στη ΝΔ για “λάσπη στον ανεμιστήρα”. Το Σάββατο, για παράδειγμα, ακούσαμε σε εκπομπή της ΕΡΤ, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη να λέει αυτά τα τραγελαφικά περί ταξιδιού στη Ντίσνεϊλαντ. Και όλα διαψεύστηκαν».
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε «η ΝΔ να ανανοηματοδοτήσει τι σημαίνει δημόσια χρήση του λόγου και τι σημαίνει προπαγάνδα». «Διότι για τη ΝΔ είναι θεμιτό να λέγονται τα περί Ντίσνεϊλαντ αλλά είναι αθέμιτο να ομιλούμε για το πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη, το οποίο δεν είχε δηλωθεί και για τα μαύρα ταμεία της Siemens ή για τον Κήρυκα Χανίων», σημείωσε. «Είναι προτιμότερη η ανάγνωση των βιβλίων του Βολταίρου και του Διαφωτισμού από την αγορά της οικίας του. Για να μάθουμε τι σημαίνει ελευθερία της έκφρασης, ελευθεροτυπία, δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη, δημόσια χρήση του λόγου και όχι φτηνή προπαγάνδα», επισήμανε. «Αγορές πολυτελών σπιτιών στο Παρίσι, δέκα Παπασταύρου και το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Αυτή είναι η ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του ΔΝΤ μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού του Συμβουλίου για την Ελλάδα, η Φ. Βάκη ανέφερε ότι «υπάρχει μία ασυμφωνία τόσο μέσα στους κόλπους του Ταμείου, το οποίο ομολογεί ότι το χρέος είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο, όσο και μεταξύ του ΔΝΤ και του γνωστού ακραίου “παίκτη” της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Από εκεί και πέρα, εμείς θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά με έναν πολιτικά αποδεκτό και κοινωνικά δίκαιο τρόπο, ώστε η κοινωνία να μην τραυματιστεί ακόμη περισσότερο και παράλληλα να μην υποσκαφθεί η πορεία ανάπτυξης που έχει ξεκινήσει, έστω και σε επίπεδο δημοσιονομικών μεγεθών και δημοσιονομικής προσαρμογής». «Και έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι προληπτικά δεν νομοθετούνται μέτρα», κατέληξε.