Αύξηση-κοροϊδία στην επιδότηση του φυσικού αερίου – Από 20 στα 40 ευρώ η MWh

Αύξηση-κοροϊδία στην επιδότηση του φυσικού αερίου – Από 20 στα 40 ευρώ η MWh

Η κυβερνητική κοροϊδία με τα μέτρα-ασπιρίνες όσον αφορά τις επιδοτήσεις συνεχίζεται την ώρα που η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους έχει γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά. Μετά την κοροϊδία με την επιδότηση των καυσίμων και συγκεκριμένα του πετρελαίου εσωτερικής καύσης κίνησης (Diesel) που θεωρείται αμφίβολο αν τελικά θα φτάσει μέχρι την τσέπη του καταναλωτή, σειρά παίρνει η επιδότηση του φυσικού αερίου.

Με επιστολή του προς τις εταιρείες προμήθειας φυσικού αερίου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε ότι η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα διαμορφωθεί τον Απρίλιο σε 40 ευρώ ανά θερμική MWh, από 20 ευρώ ανά θερμική MWh τον Μάρτιο. Πρόκειται δηλαδή για μια αύξηση μόλις 20 ευρώ την στιγμή που οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν γίνει δυσβάσταχτες για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι οικιακοί καταναλωτές, που ανέρχονται σε 540.000, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και όλοι οι εμπορικοί και βιομηχανικοί καταναλωτές, ανεξαρτήτως μεγέθους, κύκλου εργασιών και αριθμού εργαζομένων, εκτός από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter