Ημέρες νηστείας και τα θαλασσινά παραμένουν στο επίκεντρο για όσους νηστεύουν, αφού τα μαλάκια δεν έχουν αίμα και θεωρούνται τρόφιμα που μπορεί κανείς να καταναλώσει.
Δεν είναι, λίγοι, όμως, αυτοί που τα… κατηγορούν ότι αυξάνουν τη χοληστερίνη. Τι ακριβώς ισχύει;
Είναι γεγονός ότι τα θαλασσινά έχουν την κακή φήμη ότι αυξάνουν τη χοληστερίνη, γεγονός που σημαίνει ότι ενισχύουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Αποτελούν ωστόσο πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών.
Διαβάστε επίσης: Αυξάνουν τελικά τα θαλασσινά τη χοληστερίνη;