Αυξάνονται τα κρυφά χρέη του δηµοσίου

Αυξάνονται τα κρυφά χρέη του δηµοσίου

Εχει χαρακτηριστεί από τον πρώην επικεφαλής του Ταµείου Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ ως κρυφός δανεισµός. Σε κάθε περίπτωση νοθεύει τον ανταγωνισµό και δηµιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην αγορά. Ο λόγος για τα χρέη του δηµοσίου προς τους ιδιώτες και δη αυτά των νοσοκοµείων. Οπως προκύπτει από το ∆ελτίο Μηνιαίων Στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης κατά τον έβδοµο µήνα του έτους οι ληξιπρόθεσµες υποχρεώσεις των νοσηλευτικών ιδρυµάτων παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 1,5% σε σχέση µε τον Ιούνιο. Σε απόλυτους αριθµούς ανήλθαν στο 1,182 δισ. ευρώ έναντι 1,165 δισ. τον Ιούνιο. Αν αναλογιστούµε ότι πρόκειται για το περίπου 55% των συνολικών χρεών του ελληνικού δηµοσίου προς τους ιδιώτες, εύκολα καταλαβαίνουµε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιµένει να «δανείζεται κρυφά» περίπου 2 δισ. ευρώ. Πέραν τούτου, αν το αναγάγουµε σε επίπεδο επιχείρησης προκύπτει το ερώτηµα: Πηγαίνει καλά µια επιχείρηση που όχι µόνο αδυνατεί να πληρώσει τους προµηθευτές της αλλά και αυξάνει τα χρέη της προς αυτούς; Ολο το τρέχον Σαββατοκύριακο στη ∆ΕΘ παραπληροφορούµαστε για το πόσο καλά πηγαίνει η οικονοµία µε βάση τη φοροµπηχτική ανάπτυξη του ΑΕΠ. Τζ.Ρ.

Διαβάστε επίσης

Greek Mafia: Την ενοχή του κατηγορούμενου για τη δολοφονία Κοντογιώργη ζητά ο εισαγγελέας – «Είμαι αθώος, έχω δύο παιδιά» απαντά

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Κηφισιά – Αυτοκίνητο σηκώθηκε στον αέρα, ένας τραυματίας (Video)

«Πήγα να τη σώσω και μου άφησε σημάδι» – Ο ηθοποιός της ερωτικής ταινίας που… δαγκώθηκε από θαλάσσια χελώνα περιγράφει το περιστατικό (Video)

Θρίλερ στην Κω: Σέρφερ εντόπισε σορό άνδρα στη θάλασσα – «Ήταν σοκαριστικό» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter