Αυτός ο ιός ο… ανίατος

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης αγωνιά, προσπαθεί να βρει λύσεις, ψάχνει και ψάχνεται για το πώς θα επιστρέψει στη δράση (γιατί η κανονικότητα θα αργήσει πολύ), πώς θα μειώσει την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί, πώς θα περισώσει ό,τι μπορεί από τον Αρμαγεδδώνα Covid-19 που τον σάρωσε…

Ολοι θέλουν να γυρίσουν στα γήπεδα, πολλοί έχουν επιφυλάξεις και ζητούν αυστηρά μέτρα προφύλαξης από τον φονικό ιό, όλοι και όλα περιστρέφονται γύρω από την πανδημία. Ή σχεδόν όλοι και όλα… Γιατί στην Ελλάδα τα πάντα κινούνται γύρω από δύο μέτωπα που ουδεμία σχέση έχουν με όσα προαναφέραμε. Εδώ δεν είναι καν Βαλκάνια, είναι Ελλάδα! Ποιος κορονοϊός τώρα και ποια πανδημία και ποιοι νεκροί; Η λυσσαλέα και δίχως έλεος σύγκρουση Ολυμπιακού –ΠΑΟΚ σε όλα τα μέτωπα είναι αυτό που «καίει» το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το μεγάλο μέτωπο. Το δεύτερο και πιο μικρό είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης με τις… περίφημες τηλεσυσκέψεις του! Καθημερινά στα παράθυρα των laptops με άλλα 50-100-250 παράθυρα προέδρων ομοσπονδιών, δημάρχων, αθλητικών φορέων, ποδοσφαιρικών αρχών. Τηλεσυσκέψεις δίχως νόημα και ουσία, φανφάρες για χαιρετισμούς, για να φαίνεται ότι ο υφυπουργός παράγει έργο. Το λες και αρρωστημένο πάθος. Μόνο που το ελληνικό ποδόσφαιρο μηδενίζεται, απαξιώνεται από τον αδυσώπητο πόλεμο Μαρινάκη – Σαββίδη και ο Αυγενάκης χτενίζεται!

Το μείζον στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η καταστροφική κόντρα Μαρινάκη – Σαββίδη. Που ενώ είναι στο χέρι τους να σώσουν το άθλημα στην Ελλάδα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το «εγώ» τους, με τα όποια επιχειρήματα διαθέτει ή νομίζει πως διαθέτει ο καθένας. Δυστυχώς αν δεν σταματήσει αυτός ο πόλεμος, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα το καταπιεί όχι ο κορονοϊός αλλά οι ίδιοι οι βαρόνοι της μπάλας.