Αυτός είναι ο νέος επικεφαλής της Χεζμπολάχ – Ο Χασίμ Σαφιεντίν, ξάδερφος του Νασράλα

Αυτός είναι ο νέος επικεφαλής της Χεζμπολάχ – Ο Χασίμ Σαφιεντίν, ξάδερφος του Νασράλα

Ο Χασίμ Σαφιεντίν είναι ο νέος αρχηγός της Χεζμπολάχ, μετά τον θάνατο του Χασάν Νασράλα. Ο Χασίμ Σαφιεντίν είναι ο ξάδερφος του νεκρού Νασράλα.

Ο γιος του είναι παντρεμένος με την κόρη του πρώην ηγέτη της Δύναμης Quds, Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος δολοφονήθηκε.

Ο Σαφιεντίν είναι και αυτός κληρικός – φοράει το μαύρο τουρμπάνι που υποδηλώνει καταγωγή από τον προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ – και ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ.

Υπηρετεί ως επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τον χαρακτήρισε τρομοκράτη το 2017, ενώ ο ίδιος τον περασμένο Ιούνιο – μετά τη δολοφονία ενός άλλου διοικητή της Χεζμπολάχ – απείλησε με μεγάλη κλιμάκωση κατά του Ισραήλ.

Χασέμ Σαφιεντίν: Το πολιτικό και στρατιωτικό «μυαλό» της Χεζμπολάχ

Ο Χασέμ Σαφιεντίν, ξάδερφος μεταξύ άλλων του τέως επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, επιβλέπει τις πολιτικές υποθέσεις της οργάνωσης και συμμετέχει στο Συμβούλιο Τζιχάντ της ομάδας.

Όπως ο ξάδερφός του, Χασάν Νασράλα, είναι κληρικός που φοράει μαύρο τουρμπάνι και δηλώνει πως κατάγεται από τον Προφήτη Μωάμεθ.

Ως επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου, ο Σαφιεντίν επιβλέπει τις πολιτικές υποθέσεις της Χεζμπολάχ. Είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Τζιχάντ, το οποίο διαχειρίζεται τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της ομάδας.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τον χαρακτήρισε τρομοκράτη το 2017 και τον Ιούνιο απείλησε με μεγάλη κλιμάκωση κατά του Ισραήλ μετά τη δολοφονία ενός άλλου διοικητή της Χεζμπολάχ. «Ας ετοιμαστεί (ο εχθρός) να κλάψει και να θρηνεί» είχε πει στην κηδεία.

Οι δημόσιες δηλώσεις του Σαφιεντίν, σύμφωνα με το Reuters, αντικατοπτρίζουν συχνά τη μαχητική στάση της Χεζμπολάχ και την ευθυγράμμισή της με την παλαιστινιακή υπόθεση.

Σε μια πρόσφατη εκδήλωση στην Dahiyeh, το προπύργιο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, δήλωσε: «Η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας», σε μια επίδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους μαχητές.

Έχει επίσης ασκήσει έντονη κριτική στην πολιτική των ΗΠΑ.

Σε απάντηση στην αμερικανική πίεση προς τη Χεζμπολάχ, δήλωσε το 2017: «Αυτή η διανοητικά εμποδισμένη, τρελή κυβέρνηση των ΗΠΑ με επικεφαλής τον Τραμπ δεν θα μπορέσει να βλάψει την αντίσταση», υποστηρίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες θα ενίσχυαν μόνο την αποφασιστικότητα της Χεζμπολάχ.

 

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις μετα την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα

Πακιστανός μετανάστης νεκρός ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα – Εικόνες-σοκ

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Τρεις φορές σε μια εβδομάδα κάλεσαν το ΕΚΑΒ για άγρια τραυματισμένους κρατούμενους

ΣΥΡΙΖΑ για θάνατο μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: «Να διερευνηθεί πιθανό ρατσιστικό κίνητρο»

Νέα Αριστερά μετά την αποκάλυψη Documento για τον νεκρό μετανάστη στο ΑΤ: Mην διανοηθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter