Αυτονόητες οι ευθύνες του Μεγάρου Μαξίμου παρά τη διαγραφή Πάτση

Αυτονόητες οι ευθύνες του Μεγάρου Μαξίμου παρά τη διαγραφή Πάτση

Στην αναγκαστική λύση της διαγραφής του βουλευτή της Νέα Δημοκρατίας, Ανδρέα Πάτση, στην προσπάθεια να καλύψει τις ευθύνες που βαρύνουν κυβερνών κόμμα και το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε τελικά την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τα ερωτήματα να παραμένουν και να ηχούν εκκωφαντικά πάνω από το πρωθυπουργικό γραφείο, ακόμα και μετά την παραίτηση του επικεφαλής των ΕΛΤΑ, Γιώργου Κωνσταντόπουλου. Πίσω και από αυτήν την επιχείρηση παραπλάνησης των πολιτών, το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι αποφάσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη, οι βαριές ευθύνες του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα.

Το γεγονός πως ο βουλευτής διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα και όχι από τη Νέα Δημοκρατία, όπως έχει γίνει σε περιπτώσεις άλλων στελεχών και για πολύ λιγότερο σημαντικούς λόγους, αποκαλύπτει και τις ζοφερές ευθύνες της κυβέρνησης που επιχειρεί έτσι να καλύψει. Στην προσπάθεια αυτή, ήρθε λίγο μετά τη διαγραφή και η «παραίτηση» του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ, Γιώργου Κωνσταντόπουλου, για την αποκάλυψη που έχει κάνει το Documento από τον Ιούνιο του 2021, πως η εταιρεία του γαλάζιου βουλευτή έπαιρνε δημόσιο χρήμα για την παροχή νομικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα, τότε από τα ταμεία των ΕΛΤΑ είχαν βγει για λογαριασμό της δικηγορικής εταιρείας του Ανδρέα Πάτση 160.052 ευρώ, αλλά φυσικά ο κύριος Κωνσταντόπουλος, δεν εθίγη και δεν παραιτήθηκε, ούτε η κυβέρνηση απάντησε σε σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τη διαγραφή, τα ερωτήματα παραμένουν, αφού όπως υποστηρίζει και ο ίδιος όλες οι εταιρείες του ήταν στο πόθεν έσχες του εδώ και τρεισήμισι χρόνια που έχει εκλεγεί βουλευτής, πως «δεν είναι κρυφό», και πως «όταν έγινε η έρευνα για το πόθεν έσχες μου και γνωστοποιήθηκαν οι ξένες εταιρείες δεν μου γνωστοποιήθηκε κάτι τέτοιο. Θα μπορούσα να τις είχα μεταβιβάσει στον γιο μου». Έτσι, τα ίδια τα λεγόμενα του -ανεξάρτητου πλέον, αφού δεν παραδίδει την έδρα του- βουλευτή εκθέτουν παράλληλα, εκτός από τον πρωθυπουργό, και την αρμόδια Επιτροπή ελέγχου πόθεν έσχες, και προσωπικά τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Επίσης, η δραστηριότητά του αυτή, και πάλι όπως ο ίδιος τονίζει, ξεκινάει από την περασμένη δεκαετία, αφού «αυτή η εταιρεία είναι του 2010- υπήρξα εξωτερικός δικηγόρος και στενός συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς. Η Τράπεζα με κάλεσε να δημιουργήσουμε μια εταιρεία που θα αγόραζε αποσβεσθέντα δάνεια των ετών 1998-2004, όπου εκείνη είχε κάνει όλες τις δικαστικές ενέργειες αλλά δεν μπορούσε να εισπράξει».

Συνεπώς, το ερώτημα που προκύπτει για την κυβέρνηση, για ποιον λόγο τον κάλυπταν από την περασμένη εβδομάδα όταν και ο Π. Πολάκης αποκάλυψε πως ο ίδιος δραστηριοποιείται στον τομέα των κόκκινων δανείων εξασφαλίζοντας οφειλές πολιτών ύψους 62 εκατ. ευρώ έναντι πινακίου φακής, παραμένει αναπάντητο. Επίσης, για ποιον λόγο ο Ανδρ. Πάτσης επελέγη εξ αρχής ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2019, όταν και εξελέγη. Ερώτημα παραμένει και για ποιον λόγο ο πολιτικός προϊστάμενος των ΕΛΤΑ, Κυριάκος Πιερρακάκης παραμένει στη θέση του.

Φυσικά, αναπάντητο έχει μείνει και το γεγονός πως η ιστοσελίδα της συζύγου Πάτση χρηματοδοτήθηκε από τη λίστα Πέτσα, αν και στην προκειμένη περίπτωση, η κουμπαριά του βουλευτή Γρεβενών με τον υφυπουργό Εσωτερικών είναι η πιο απλή απάντηση.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για Πάτση: Γιατί η ΝΔ δεν αποπέμπει τον Πιερρακάκη για τις απευθείας αναθέσεις στα ΕΛΤΑ;

Αποκάλυψη: Λεφτά και από το ΕΣΥ πήρε ο Ανδρέας Πάτσης (Έγγραφα)

«Ομοβροντία» αποκαλύψεων Πολάκη για Πάτση: Τσέπωσες και από τα ΕΛΤΑ με «αέρα» νομικές υπηρεσίες

Μήνυμα Πάτση μετά τη διαγραφή του: «Θα είμαι ο Ανδρέας που ξέρετε»

Το Δημόσιο συνέχιζε να πληρώνει τον Πάτση επί ενάμιση χρόνο μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Η επιτροπή πόθεν έσχες ήταν ενήμερη, αλλά… «καθάρισε» τον Ανδρέα Πάτση

Documento Newsletter