Αυτοκτόνησε ρομπότ στη Νότια Κορέα – Ήταν δημόσιος υπάλληλος

Αυτοκτόνησε ρομπότ στη Νότια Κορέα – Ήταν δημόσιος υπάλληλος

Λίγο πριν πέσει, μάρτυρες είδαν το ανδροειδές «να περιστρέφεται σαν να υπήρχε κάτι εκεί». Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι ζωές των ρομπότ δεν είναι για γέλια στη Νότια Κορέα. Το δημαρχείο της Γκούμι ξεκίνησε έρευνα μετά την ανεύρεση ενός ρομπότ που απασχολούνταν ως δημοτικός υπάλληλος να έχει πέσει από τη σκάλα έχοντας χάσει τις αισθήσεις, γύρω στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές που πήραν πολύ σοβαρά την υπόθεση το ανδροειδές φαίνεται ότι έπεσε -ενδεχομένως εσκεμμένα- από την κορυφή μιας σκάλας.

Για σχεδόν ένα χρόνο, αυτός ο ρομποτικός δημόσιος υπάλληλος βοηθούσε τους κατοίκους του δήμου Γκούμι, στο κέντρο της χώρας, να διεκπεραιώνουν διοικητικές εργασίες, δήλωσε στο AFP αξιωματούχος της δημοτικής ομάδας.

Λίγο πριν πέσει, μάρτυρες είδαν το ρομπότ «να περιστρέφεται σαν να υπήρχε κάτι εκεί», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η αιτία του περιστατικού ερευνάται. «Έχουν συλλεχθεί εξαρτήματα και θα αναλυθούν» από την εταιρεία που το σχεδίασε, πρόσθεσε. «Ήταν επίσημα μέρος του δημαρχείου, ήταν ένας από εμάς», είπε με θλίψη ένας άλλος δημόσιος υπάλληλος.

Πολύ μεγάλος φόρτος εργασίας για το ρομπότ;

Το ρομπότ αναπτύχθηκε από την καλιφορνέζικη εταιρεία Bear Robotics και ήταν τακτικός υπάλληλος από τον διορισμό του τον Αύγουστο του 2023. Εργαζόταν από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. και είχε μάλιστα τη δική του κάρτα δημόσιας υπηρεσίας. Σε αντίθεση με άλλα ανδροειδή που περιορίζονται σε ένα μόνο επίπεδο, μπορούσε να καλέσει το ασανσέρ και να μετακινηθεί από τον έναν όροφο στον άλλο.

Ο τοπικός Τύπος ασχολήθηκε με το θέμα, καταγγέλλοντας την πρώτη «αυτοκτονία« ρομπότ στη χώρα, με ορισμένους τίτλους να αναρωτιούνται στην πρώτη σελίδα: «Γιατί το έκανε αυτός ο σκληρά εργαζόμενος δημόσιος υπάλληλος;» ή «Ήταν η δουλειά πολύ δύσκολη για το ρομπότ;»

Η Νότια Κορέα είναι ένας από τους κορυφαίους λάτρεις της ρομποτικής στον κόσμο. Έχει την υψηλότερη πυκνότητα ρομπότ στον κόσμο, με ένα ανδροειδές για κάθε δέκα εργαζόμενους, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικής. Το δημοτικό συμβούλιο του Γκούμι δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να υιοθετήσει έναν δεύτερο ρομποτικό αξιωματικό προς το παρόν.

 

Πηγή: leparisien.fr

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: «Δεν έχουμε δει ποτέ τόσους αμάχους θύματα» δηλώνουν Αμερικανοί γιατροί και νοσηλευτές

ΝΑΤΟ: Επιστρέφει η κούρσα τρόμου των πυρηνικών – «Κλιμακώνουν την ένταση» η απάντηση Μόσχας και Πεκίνου

Βολιβία: Χιλιάδες λαού στους δρόμους για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας – Απέτυχε το πραξικόπημα Ζούνιγκα (Photos – Videos)

Βολιβία: Η στιγμή της σύλληψης του στρατηγού Ζούνιγκα για την απόπειρα πραξικοπήματος (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter