«Αυτό το κάθαρμα ο Μπίμπι είναι ένας κακός γ@μημένος τύπος»: Έξαλλος ο Μπάιντεν με τον Νετανιάχου – Οι απίστευτες συνομιλίες

Το CNN μετέδωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι βαθιά απογοητευμένος με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου, όπως αποκαλύπτεται σε νέο βιβλίο του βετεράνου δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ.

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε νωρίτερα φέτος ιδιωτικά για τον Νετανιάχου, λέγοντας: «Αυτό το κάθαρμα, ο Μπίμπι Νετανιάχου, είναι κακός άνθρωπος. Είναι ένας κακός γαμημένος τύπος! (σ.σ. “That son of a bitch, Bibi Netanyahu, he’s a bad guy. He’s a bad fucking guy!”)»  Όπως σημειώνεται, η δήλωση έγινε κατ’ ιδίαν για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε έναν από τους συνεργάτες του την άνοιξη του 2024, καθώς ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα εντεινόταν, γράφει ο Γούντγουορντ.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης τον Απρίλιο, ο Μπάιντεν ρώτησε τον Νετανιάχου: «Ποια είναι η στρατηγική σου, φίλε;». Ο Νετανιάχου απάντησε: «Πρέπει να μπούμε στη Ράφα». Ο Μπάιντεν, χωρίς να εντυπωσιαστεί, απάντησε: «Μπίμπι, δεν έχεις καμία στρατηγική».

Σε ιδιωτικές συζητήσεις με τους συμβούλους του, ο Μπάιντεν εξέφρασε την ανησυχία του για τις ενέργειες του Νετανιάχου: «Ξέρω ότι πρόκειται να κάνει κάτι, αλλά ο τρόπος που το περιορίζω είναι να του πω να “μην κάνει τίποτα”».

Μετά την είσοδο του Ισραήλ στη Ράφα, ο Μπάιντεν φέρεται να είπε: «Είναι ένας γαμημένος ψεύτης» (σ.σ.  “He’s a fucking liar”). Μέχρι τον Ιούλιο, ο εκνευρισμός του είχε φτάσει σε νέα επίπεδα, όταν μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε έναν κορυφαίο διοικητή της Χεζμπολάχ και τρεις πολίτες στη Βηρυτό. «Μπίμπι, τι στο διάολο; (σ.σ. “Bibi, what the fuck?”)» φέρεται να φώναξε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν ήρθε επίσης αντιμέτωπος με τον Νετανιάχου, λέγοντας: «Η αντίληψη για το Ισραήλ σε όλο τον κόσμο είναι όλο και περισσότερο ότι είσαι ένα κράτος-απατεώνας, ένας απατεώνας».

Ο Νετανιάχου υπερασπίστηκε το χτύπημα, λέγοντας ότι ο στόχος ήταν «ένας από τους κορυφαίους τρομοκράτες» και πρόσθεσε: «Όσο πιο σκληρά χτυπάς, τόσο πιο επιτυχημένη θα είναι η διαπραγμάτευση».

Πηγή: CNN, middleeasteye

Διαβάστε επίσης:

Μέση Ανατολή: Αναμένεται τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν και Νετανιάχου – Δεν είχαν μιλήσει εδώ και βδομάδες

Τυφώνας Μίλτον: «Θα πλημμυρίσουν τα πάντα» – Χάος στους δρόμους, ελλείψεις καυσίμων – Πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα (Videos)

Μαρίν Λεπέν – Οι «γκρίζες ζώνες» στα παχυλά επιδόματα των ευρωβουλευτών

Γάζα: Εκεί που σταύρωσαν την ανθρωπιά

Bitcoin: Ντοκιμαντέρ για το μυστήριο με την ταυτότητα του δημιουργού – Ποιον «δείχνει» το HBO

Ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα με ανέμους 260 χλμ./ώρα – Δραματικές εκκλήσεις για εκκενώσεις (Videos)