Αυτό είναι το πρόσωπο του Ιησού Χριστού; – Δείτε πώς τον απεικονίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη (Photos)

Αυτό είναι το πρόσωπο του Ιησού Χριστού; – Δείτε πώς τον απεικονίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη (Photos)

Επιστήμονες στην Ιταλία έγιναν είδηση αυτή την εβδομάδα, όταν ισχυρίστηκαν ότι η περίφημη Σινδόνη του Τορίνο χρονολογείται από τη ζωή του Ιησού πριν από περίπου 2.000 χρόνια.

Τώρα, η τεχνητή νοημοσύνη έχει επανεκτιμήσει πώς θα μπορούσε να έμοιαζε στην πραγματικότητα ο γιος του Θεού με βάση το πολύτιμο κειμήλιο, το οποίο λέγεται ότι φέρει αποτύπωμα του προσώπου του Ιησού.

Η MailOnline ρώτησε το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Merlin: «Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ρεαλιστική εικόα του Ιησού Χριστού με βάση το πρόσωπο στη Σινδόνη του Τορίνο;».

Το αποτέλεσμα που δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη υποδηλώνει ότι ο Χριστός ήταν λευκός με μεγάλα μπλε μάτια, περιποιημένη γενειάδα και σημάδια από αγκάθια στο πρόσωπό του.

Μπορείτε λοιπόν να δείτε τις ομοιότητες με το διάσημο ιερό αποτύπωμα;

Για ορισμένους ιστορικούς, η Σινδόνη του Τορίνο – που φυλάσσεται σε ένα παρεκκλήσι στο κέντρο της ιταλικής πόλης – είναι ένα από τα πιο ιερά λείψανα του Χριστιανισμού.

‘Ισχυρίζονται ότι η Σινδόνη είναι το σάβανο ταφής που τύλιξε τον σταυρωμένο Χριστό όταν τοποθετήθηκε στον τάφο’, δήλωσε ο Τιμ Άντερσεν, ερευνητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια, ο οποίος δεν συμμετείχε στη νέα μελέτη.

‘Δεν υπάρχει καμία εύλογη επιστημονική εξήγηση για το πώς θα μπορούσε να έχει πλαστογραφηθεί ή ακόμη και να έχει δημιουργηθεί από φυσικές διαδικασίες’.

Όταν εκτέθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1350, η Σινδόνη του Τορίνο διαφημίστηκε ως το πραγματικό σάβανο ταφής που χρησιμοποιήθηκε για να τυλίξει το ακρωτηριασμένο σώμα του Χριστού μετά τη σταύρωσή του.

Γνωστή και ως Ιερή Σινδόνη, φέρει μια αμυδρή εικόνα του μπροστινού και του πίσω μέρους ενός γενειοφόρου άνδρα, η οποία, κατά πολλούς, είναι το σώμα του Ιησού που αποτυπώθηκε θαυματουργικά στο ύφασμα.

Η έρευνα της δεκαετίας του 1980 φάνηκε να καταρρίπτει την ιδέα ότι ήταν αληθινή, αφού χρονολογήθηκε στον Μεσαίωνα, εκατοντάδες χρόνια μετά τον θάνατο του Χριστού.

Όμως Ιταλοί ακαδημαϊκοί χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνική που περιλαμβάνει ακτίνες Χ για να χρονολογήσουν το υλικό επιβεβαίωσαν ότι κατασκευάστηκε την εποχή του Ιησού πριν από περίπου 2.000 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Δούρου για Κάσο: Επιθετική στάση της Τουρκίας, αφωνία από την ελληνική κυβέρνηση

Επιμένει ο Πλεύρης: «Η χρήση της λέξης ‘μπάτσος’ είναι ποινικό αδίκημα, μη σοκάρεστε οι αριστεροί»

Φουντώνει η κοινωνική οργή κατά της κυβέρνησης- Αποδυναμωμένος ο Μητσοτάκης ψάχνει «επανεκκίνηση» στη ΔΕΘ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter