Αυστραλία – Ελλάδα: Όλα τα σενάρια πρόκρισης – Πού θα δείτε τη μεγάλη μάχη της Εθνικής

Αυστραλία – Ελλάδα: Όλα τα σενάρια πρόκρισης – Πού θα δείτε τη μεγάλη μάχη της Εθνικής

Αυστραλία – Ελλάδα για την τρίτη αγωνιστική του Α’ Ομίλου στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ. Η Εθνική κουβαλά δύο ήττες στα «σημεία» από τον Καναδά και την Ισπανία και θέλει μόνο τη νίκη απέναντι στη δυνατή ομάδα του Μπράιαν Γκούριαν, είτε για να ελπίζει σε πρόκριση ως καλύτερη τρίτη, είτε -στο καλύτερο σενάριο όλων- να προκριθεί εκείνη ως δεύτερη στα προημιτελικά.

Το τζάμπολ του ματς έχει οριστεί για τις 14:30, με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ1.

Αυστραλία – Ελλάδα: Τα σενάρια πρόκρισης

Αρχικά εξυπακούεται ότι για να συντηρηθεί οποιαδήποτε ελπίδα για το εισιτήριο στα προημιτελικά χρειάζεται νίκη επί των Αυστραλών. Έπειτα:

  • Με νίκη επί της Αυστραλίας και νίκη της Ισπανίας επί του Καναδά: Η γαλανόλευκη τερματίζει τρίτη και θα αναμείνει να δει εάν θα είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες των ομίλων.
  • Με νίκη επί της Αυστραλίας έως 2 πόντους και ήττα της Ισπανίας από τον Καναδά: Η Ελλάδα μένει εκτός ως τέταρτη στην τριπλή ισοβαθμία λόγω της συνολικής διαφοράς πόντων.
  • Με νίκη επί της Αυστραλίας (3-9 πόντοι) και ήττα της Ισπανίας: Η Ελλάδα θα κατακτήσει την τρίτη θέση στην τριπλή ισοβαθμία και θα περιμένει τα υπόλοιπα ματς.
  • Με νίκη επί της Αυστραλίας (10+ πόντοι) και νίκη του Καναδά: Η Ελλάδα τερματίζει δεύτερη σε τριπλή ισοβαθμία και προκρίνεται απευθείας ως 2η στα προημιτελικά.

Η βαθμολογία του Α’ Ομίλου

«Χρειάζεται υπέρβαση»

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ξεκάθαρος στη συνέντευξη Τύπου για το σημερινό ματς.

«Έχω τρομερή εμπιστοσύνη στα παιδιά. Ενώ στο πρώτο παιχνίδι παίξαμε εξαιρετικά στο β μέρος, χάσαμε για μία κατοχή. Παρότι στο δεύτερο ματς δεν παίξαμε καλά μετά τα πρώτα 8 λεπτά με την Ισπανία, πάλι χάσαμε για μία κατοχή. Για εμάς το πρώτο μετάλλιο είναι ότι ήρθαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μην το ξεχνάμε αυτό. Το να είναι η Ελλάδα μετά από 16 χρόνια στους Ολυμπιακούς είναι μεγάλη επιτυχία. Κάποιοι το παραβλέπουν. Κάποιοι το θεωρούν εύκολο. Ίσως κάποιοι να θεωρούσαν ότι είναι εύκολο να κερδίσεις τη Σλοβενία και την Κροατία. Δεν είναι εύκολο», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρεμιέρα για στίβο, τελικούς στην κωπηλασία και Εθνική μπάσκετ ανδρών – Το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter