Αυστηροποίηση ποινών για την παραβατικότητα ανηλίκων θέλει η «γαλάζια» Μονογυιού – «Στη Μύκονο δεν έχει υπερτουρισμό» (Video)

Αυστηροποίηση των ποινών ώστε να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα των ανηλίκων θέλει η «γαλάζια» βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού. Μάλιστα, έβαλε στην ίδια πρόταση με αυτή τη θέση της πως… «τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν έχουν ποινική ευθύνη»(!) Βέβαια, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της υποστήριξε πως η Μύκονος δεν έχει υπερτουρισμό…

Η ίδια, καλεσμένη στον ΣΚΑΙ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι «Η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει μέτρα για το bullying, αλλά από ότι βλέπουμε πρέπει να αυστηροποιηθεί ακόμα πιο πολύ ο ποινικός κώδικας, με πιο “αυστηρές ποινικές διώξεις” ακόμα και στα ανήλικα, γιατί αν δεν κάνω λάθος νομικός δεν είμαι αλλά απ΄οτι ξέρω, τα παιδιά κάτω των 12 δεν έχουν ποινική ευθύνη. Για μένα ίσως θα πρέπει το αρμόδιο υπουργείο να το δει ακόμα πιο αυστηρά. Αλλά να είναι και για τους γονείς πιο αυστηρά γιατί δεν ελέγχουν τα ίδια τους τα παιδιά».

Την ίδια στιγμή, στο ίδιο πάνελ ήταν η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, η οποία από την πλευρά της, ερωτώμενη για την παραβατικότητα των ανηλίκων, υποστήριξε ότι δεν μπορεί «κάθε τρεις και λίγο να αλλάζουμε τον ποινικό κώδικα» σημειώνοντας παράλληλα ότι «έχουμε φτάσει το ανώτατο όριο στην αυστηροποίηση των ποινών» σε ό,τι αφορά τα ανήλικα παιδιά.

«Όσον αφορά την αυστηροποίηση των ποινικών διατάξεων νομίζω ότι έχουμε φτάσει στο ανώτατο όριο, δεν μπορούμε να αυστηροποιούμε συνέχεια τις ποινικές διατάξεις και να αλλάζουμε κάθε τρεις και λίγο τον ποινικό κώδικα. Ωστόσο θα συμφωνήσω ότι πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση των ποινικών διατάξεων όσον αφορά τους γονείς» ανέφερε συγκεκριμένα.

«Στη Μύκονο δεν έχει υπερτουρισμό»

Μιλώντας για το τέλος κρουαζιέρας στα 20 ευρώ στη Μύκονο, είπε: «Εμείς δε λέμε όχι να μην αυξηθεί το τέλος. Τώρα πάει στα 20 ευρώ. Το 1/3 το παίρνει ο δήμος Μυκόνου, το 1/3 το υπουργείο Ναυτιλίας και το άλλο 1/3 το υπουργείο Τουρισμού. Γιατί αυτά τα χρήματα να μην πηγαίνουν στον δήμο Μυκόνου σε υποδομές;»

«Για να πηγαίνουν στον κουμπαρά του κάθε υπουργείου», είπε.

«Στη Μύκονο δεν έχει υπερτουρισμό. Δεν έχει μιλήσει κανείς για υπερτουρισμό στη Μύκονο και στη Σαντορίνη. Ο τουρισμός σε όλα τα νησιά ήταν -30%», ανέφερε.

«Υπερτουρισμό στη Μύκονο δεν έχουμε», επανέλαβε.

«Θα μας τα παίρνει το υπουργείο;»

«Εμείς θέλουμε την κρουαζιέρα. Δουλεύουν τα τουριστικά μαγαζιά, έρχεται ο τουρίστας…», είπε παραπάνω «Θέλουμε παραπάνω χρήματα, γιατί το αξίζουμε και χρειαζόμαστε υποδομές στο νησί. Δίνουμε το 1,5% του ΑΕΠ της χώρας. Θα μας τα παίρνει το υπουργείο;»

Δείτε επίσης:

Ανίκανη ή απρόθυμη η ΕΛΑΣ απέναντι στην Greek Μafia

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία αποφασίζει το χρονοδιάγραμμα μέχρι τις εκλογές – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι καταστατικό το Συνέδριο

ΗΠΑ: «Ακούστηκαν σαν σφαίρες και αμέσως με άρπαξαν» – Ο Τραμπ περιγράφει την νέα απόπειρα δολοφονίας του

Καιρός: Καταιγίδες, κεραυνοί και ριπές ανέμου – Οι περιοχές που θα βρεθούν στο «κόκκινο» (LIVE)

Μαθήματα υποκριτικής

ΕΟΠΠΥ: «Όσο μπορείς πρόσεχε, της πήγε κλήση στη ΓΑΔΑ» – Όλοι οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος (Video)

Βαθύ µπλε σε αποχρώσεις γαλαζοπράσινου