Αυγέρη: Οφείλουμε να παλέψουμε τον φανερό αλλά και τον λανθάνοντα μισογυνισμό στη δημόσια σφαίρα

Αυγέρη: Οφείλουμε να παλέψουμε τον φανερό αλλά και τον λανθάνοντα μισογυνισμό στη δημόσια σφαίρα

Με μια ανάρτηση γεμάτη νόημα επέλεξε να απαντήσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, στην ανοίκεια επίθεση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Καιρίδη, o οποίος σε εκπομπή του One σχολίασε ότι στο διάλειμμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια «γλυκιά κυρία» και πως ο εκείνος δεν υποκρίνεται.

«Δεν θα πω για ανοίκεια και προσβλητική επίθεση, αθλιότητα, σεξισμό, mansplaining, κλπ, κλπ… Θα πω, πόσο κακός μπορεί  να γίνει κάποιος όταν χάνει την ψυχραιμία του στην κριτική. Και της δίνει φύλο, για να μειώσει και να υποβαθμίσει αυτήν που του ασκεί κριτική», αναφέρει μεταξύ άλλων η Δώρα Αυγέρη στην ανάρτησή της στο Facebook και καταλήγει επισημαίνοντας: «Έχουμε πολλά να δούμε και να ζήσουμε στον δρόμο προς τις κάλπες. Κυρίως, τον φανερό αλλά και τον λανθάνοντα μισογυνισμό στη δημόσια σφαίρα… Τον οποίο καλούμαστε να παλέψουμε.»

Ακολουθεί η ανάρτηση της Δώρας Αυγέρη:

«Η ανδρική υπεροψία του κ. Καιρίδη που δεν του αρέσει η κριτική και η υποκρισία!»

Δεν θα πω για ανοίκεια και προσβλητική επίθεση, αθλιότητα, σεξισμό, mansplaining, κλπ, κλπ…

Θα πω, πόσο κακός μπορεί  να γίνει κάποιος όταν χάνει την ψυχραιμία του στην κριτική. Και της δίνει φύλο, για να μειώσει και να υποβαθμίσει αυτήν που του ασκεί κριτική.

Ο τηλεοπτικός οικοδεσπότης Τάκης Χατζής και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος (τους οποίους κι ευχαριστώ) προσπάθησαν να συνεφέρουν τον Δ. Καιρίδη και να τον επαναφέρουν στην πολιτική και τηλεοπτική τάξη.

Δεν τα κατάφεραν, ούτε και μετά την αποχώρησή μου από την εκπομπή.

Υπογραμμίζω την έντιμη πολιτική στάση του κ. Μάντζου Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές χαρακτήρισε ως σεξιστικό τον λόγο του Δ.Καιρίδη, λέγοντας  χαρακτηριστικά: «εμένα με συγχωρείτε κύριε Καιρίδη για την κριτική που σας έκανα, επειδή δεν είμαι «γλυκιά κυρία;»

Έχουμε πολλά να δούμε και να ζήσουμε στον δρόμο προς τις κάλπες.

Κυρίως, τον φανερό αλλά και τον λανθάνοντα μισογυνισμό στη δημόσια σφαίρα…

Τον οποίο καλούμαστε να παλέψουμε.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στον τηλεοπτικό «αέρα» για Βαξεβάνη: Αήθης επίθεση Καιρίδη κατά δημοσιογράφου του Documento (Video)

Κύριε Καιρίδη, τους σφουγγοκωλάριους αναζητήστε τους στο περιβάλλον σας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter