Αχαΐα: Διώχνουν πυροσβέστες, έφεραν όμως… οχήματα!

Αχαΐα: Διώχνουν πυροσβέστες, έφεραν όμως… οχήματα!

Επιτελικό μπάχαλο και στην Αχαΐα εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου. Φέρνουν οχήματα, αλλά όχι πυροσβέστες να τα οδηγήσουν, γιατί τους διώχνουν αλλού. Ο νομός Αχαΐας των 305.979 κατοίκων έχει μόλις 252 πυροσβέστες. «Με τις υπάρχουσες πραγματικές ανάγκες στην Αχαΐα, η δύναμη του υπάρχοντος προσωπικού θα έπρεπε κατ’ ελάχιστον να ανέρχεται στους 500 πυροσβέστες» δήλωσε στη Μαρία Παπαγιαννακοπούλου ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δ. Ελλάδας και Νήσων, Βασίλης Φερτάκης.

Το θέμα ανέδειξε η τοπική Εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Απίστευτο αλλά ελληνικό, την ώρα που μετακινούνταν οχήματα για να λειτουργήσει το άτυπο Μηχανοκίνητο Τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος με έδρα την Πάτρα, στο πλαίσιο της περιφερειακής επιχειρησιακής ενίσχυσης , την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή το μόνιμο προσωπικό της Πυροσβεστικής στην Αχαΐα κρινόταν υπεράριθμο (!) και από χθες συνολικά 19 ένστολοι μετατέθηκαν σε υπηρεσίες ανά την Ελλάδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Πυροσβεστική σε τοπικό επίπεδο έχει επιπλέον οχήματα, αλλά δεν διαθέτει προσωπικό για να τα επανδρώσει.

Πώς προέκυψε όμως η υπεραριθμία σε επίπεδο νόμου και μάλιστα όταν πάγιο αίτημα της συνδικαλιστικής ένωσης είναι η ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού με προσλήψεις;

Όπως εξηγεί στην «Πελοπόννησο» ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δ. Ελλάδας και Νήσων, Βασίλης Φερτάκης, το αρχηγείο προχωρά στην κατανομή δυνάμεων λαμβάνοντας υπόψη το οργανόγραμμα εκ της ιδρύσεως των υπηρεσιών και όχι βάσει των πραγματικών δεδομένων και αναγκών της περιοχής και ως εκ τούτου ο αριθμός των υπηρετούντων εμφανίζει πλασματικά πλεόνασμα, αντί των μεγάλων κενών που διαιωνίζονται επί σειρά ετών.

Στα παράδοξα της φετινής αντιπυρικής περιόδου είναι «ότι από τους 8 πυροσβέστες στην Αχαΐα, οι επτά που φεύγουν με μετάθεση και ένας με απόσπαση, έλαβαν φύλλο πορείας για άμεση μετάθεση, ενώ εκείνοι που είναι προγραμματισμένοι να επιστρέψουν στον Νομό από μετάθεση, θα έρθουν τον Οκτώβριο, μετά δηλαδή το τέλος της αντιπυρικής περιόδου» δήλωσε ο κ. Φερτάκης.

Με τις υπάρχουσες πραγματικές ανάγκες στην Αχαΐα, η δύναμη του υπάρχοντος προσωπικού θα έπρεπε κατ’ ελάχιστον να ανέρχεται στους 500 πυροσβέστες αντί 252 που είναι σήμερα, συνυπολογίζοντας και τη λειτουργία του Β’ Πυροσβεστικού Σταθμού, που έχει «παγώσει».

Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, τον αρχηγό και τον πατρινό υπαρχηγό του ΠΣ, Θεόδωρο Βάγια και Νίκο Ρουμελιώτη και την τοπική φυσική ηγεσία της Πυροσβεστικής, η Ένωση Πυροσβεστών επισημαίνει πως η «μπάλα χάθηκε» και ότι οι μεταθέσεις δεν μπορούν να αποτελούν «πανάκεια» στο υφιστάμενο επιχειρησιακό πρόβλημα. «Καλούμε το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας να ξυπνήσει από τον λήθαργο που το διέπει και να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση του ΔΣ» τονίζει ο κ. Φερτάκης προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις.

Πηγή: pelop.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter