Άτιμη επικαιρότητα ό,τι θέλεις κάνεις…

Είναι χαρτοφυλάκιο αυτό που πήρε η Ελλάδα και πρέπει να το πανηγυρίζει;

Φαίνεται πως στους καιρούς του Όρμπαν, του Σαλβίνι, της Ούρσουλα, του Βέμπερ και του φίλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια χαρά είναι αυτό το ξενοφοβικό και μισάνθρωπο πόστο. Η Ευρώπη αισθάνεται ότι απειλείται ο τρόπος ζωής της από τους πρόσφυγες και μετανάστες. Κι ας σκυλοπνίγονται οι τελευταίοι στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο με έπαθλο ακριβώς αυτό που υποτίθεται ότι απειλούν…

Θα τα τσουβαλιάσω σήμερα τα θέματα όλα γιατί ο Σεπτέμβριος στη δημοσιογραφία έτρεχε πάντα πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους έντεκα μήνες.

Κερδίζει ο Κυριάκος, όπως θέλουν να μας πείσουν κάποιοι;

Όχι φυσικά, η αλήθεια είναι ότι προσδοκούν να κερδίσουν από τον Κυριάκο οι αγιογράφοι του και αυτό λέγεται διαπλοκή και είναι φυσικά μέγα πρόβλημα για τη Δημοκρατία.

Κι ο ΣΥΡΙΖΑ τι κάνει;

Μπορεί να είναι ο «μήνας του μέλιτος» για τη νέα Κυβέρνηση και η περίοδος της ξεκούρασης για την πρώην Κυβέρνηση και να τους αδικώ όλους, αλλά η απάντηση είναι ξεκάθαρη, τίποτε δεν κάνει. Είναι ακόμη σε mood ξαπλώστρας.

Είδατε τον Αλέξη Τσίπρα σε κάποιοι σχολείο στον αγιασμό; Όχι, δεν τον είδατε. Ο Κυριάκος έκανε τουρ από τον αγιασμό στην εξόδιο ακολουθία του Λαυρέντη και μετά στο event του Davis Cup μη τυχόν και μείνει παραπονεμένος κανένας μεγαλοαστός στο club της Εκάλης.

Έγινε κάποιο briefing στην Κουμουνδούρου για την ενημέρωση των συντακτών της Αντιπολίτευσης ώστε να παραχθούν ειδήσεις με αντιπολιτευτική χροιά που θέλοντας και μη θα αναπαράγουν τα media στα διαλείμματα της επιχείρησης αγιογραφίας του Κυριάκου; Όχι, είναι πάλι η απάντηση.

Είδαμε και ακούσαμε τον γραμματέα του κόμματος να καταγγέλλει εσωτερικούς εχθρούς, είδαμε κι ακούσαμε τη γνωστή επωδό για τα «εχθρικά» media (αλήθεια είναι) αλλά μέχρι εκεί. Κάτι σκόρπιες καταγγελίες μόνο χωρίς δράση που γλιστρούν στο αστραφτερό τερέν των πανελίστας.

Στο μεταξύ την ώρα που ο πρωθυπουργός περνά την ώρα του απολαμβάνοντας τον Τσιτσιπά, τα νομοσχέδια πάνε κι έρχονται. Η εργασιακή νομοθεσία ξηλώνεται, το επιτελικό κράτος γεμίζει με ανίψια και «δικά μας» παιδιά, παραλίες, δάση, νησιά πωλούνται με συνοπτικές διαδικασίες, η ΔΕΗ πωλείται, ο ΑΔΜΗΕ πωλείται, ο ΔΕΔΔΗΕ επίσης, το Ελ. Βενιζέλος πωλείται (είναι και κερδοφόρο αυτό) και το Ελληνικό θα χτιστεί με δανεικά από το δικά μας λεφτά. Όλα καλά, η ανάπτυξη έρχεται μασκαρεμένη σε τέταρτο μνημόνιο. Και το είχε πει ο Κυριάκος, «θα δείξουμε πρώτα καλό πρόσωπο».

Αλήθεια με τους χρόνους απονομής των συντάξεων τι γίνεται; Με τις ουρές της ντροπής στα δημόσια ταμεία; Με τις επικουρικές τι γίνεται; Με τις βρώμικες πόλεις μας τι γίνεται; Με τις ουρές στα επείγοντα τι γίνεται; Οι γάζες που δεν υπήρχαν ήρθαν; Τα ράντζα; Με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που βρισκόμαστε; Με τις επιτροπές του ΙΚΑ; Ρωτώ, γιατί χάθηκαν όλα από τα κανάλια και υποθέτω ότι διορθώθηκαν…

Ετικέτες