«Αθώος» ο Μητσοτάκης: «Δεν γνώριζα», λέει, για την αισχροκέρδεια στα φυτοφάρμακα

«Αθώος» ο Μητσοτάκης: «Δεν γνώριζα», λέει, για την αισχροκέρδεια στα φυτοφάρμακα

Φαίνεται ότι μετά το ηχηρό χαστούκι των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει να διαπιστώνει κάτι που ολόκληρη η κοινωνία το ζει στο πετσί της εδώ και πολύ καιρό, ότι υπάρχει αισχροκέρδεια σε όλα τα πεδία.

Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του μετά την σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρωθυπουργός είπε ότι «είναι πολύ ενδιαφέρον ότι η ηγεσία του υπουργείου μού υπέδειξε κάτι το οποίο δεν γνώριζα, ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις πολυεθνικές στον τομέα των τροφίμων φαίνεται να τα αντιμετωπίζουμε και στον τομέα των φυτοφαρμάκων, όπου τα ίδια προϊόντα πωλούνται σε πολύ διαφορετικές τιμές στην Ελλάδα σε σχέση με γειτονικές χώρες».

Αποτυχία και στο φθηνό ρεύμα για αγρότες

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σταμάτησε στο πεδίο της αισχροκέρδειας στα φυτοφάρμακα, όπου είχε «άγνοια», καθώς παραδέχτηκε και την αποτυχία των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για να υπάρχει φθηνότερο ρεύμα στους αγρότες.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο φθηνό ρεύμα, είπε ότι «θέλω να τονίσω τη σημασία του προγράμματος “ΓΑΙΑ”, το οποίο πιστεύω ότι δεν έχει γίνει όσο γνωστό θα μπορούσε στους αγρότες μας-, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν χαμηλές και προβλέψιμες τιμές για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό και θα δώσουμε παράταση στο σχετικό πρόγραμμα και θα ζητήσω από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να κάνει μια πρόσθετη προσπάθεια ενημέρωσης των αγροτών μας για τη δυνατότητα που τους δίνεται να αντιμετωπίσουν το ρίσκο της μεταβλητότητας των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος».

Διαβάστε επίσης:

Ο Σάντσεθ στην Ισπανία μηδενίζει τον ΦΠΑ στο λάδι, ο Μητσοτάκης ρίχνει λάδι στη φωτιά της ακρίβειας

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση μέχρι πριν τις ευρωεκλογές δεν είχε αντιληφθεί τα υπερκέρδη, ενώ τώρα είδε… το φως το αληθινό»

Κύρτσος: Μην περιμένετε σοβαρές διαφοροποιήσεις Καραμανλή-Σαμαρά από τον Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter