Αθλιότητες και ειρωνείες από τους κομπάρσους – επιβάτες στελέχη της ΝΔ

Αθλιότητες και ειρωνείες από τους κομπάρσους – επιβάτες στελέχη της ΝΔ

Ο επικοινωνιακός μηχανισμός της ΝΔ θέλησε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την επανεκκίνηση των δρομολογίων του Intercity, έναν μήνα μετά το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη. Στις αμαξοστοιχίες της Δευτέρας μπήκαν, μεταξύ άλλων, στελέχη του κόμματος και επικοινωνιολόγοι, οι οποίοι έκαναν και δηλώσεις στις κάμερες με στόχο να πείσουν τους πολίτες ότι όλα άρχισαν να βαίνουν καλώς στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Λευτέρη Μωυσιάδη, αναπληρωτή γραμματέα διεθνών ζητημάτων της ΝΔ και διευθυντή επικοινωνίας της ΚΕΔΕ, ο οποίος στην κάμερα του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «δεν μπορείς να έχει συνεπιβάτη τον φόβο, την ανασφάλεια και την οργή για την αυριανή ημέρα».

Το αισιόδοξο αυτό μήνυμα, προήλθε από στέλεχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη το οποίο στα social media έχει αναρτήσει πλήθος φωτογραφιών με τον πρωθυπουργό, τη Ντόρα Μπακογιάννη και άλλους υπουργούς και στελέχη της ΝΔ. Αυτός ο άνθρωπος «έπεσε» πάνω στην τηλεοπτική κάμερα και έστειλε… καθησυχαστικό μήνυμα, προπαγανδίζοντας στη συνέχεια με την ανάρτηση των εισιτηρίων στο facebook. Μία κλασική περίπτωση δράσης του «γαλάζιου» προπαγανδιστικού μηχανισμού που επιλέγει επιβάτες – κομπάρσους για να προβάλλει μία «αύρα κανονικότητας». Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο εξακολουθούν να φωνάζουν και να αναδεικνύουν λάθη και παραλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ, προβλήθηκε και δήλωση του Ζαχαρία Στουρνάρα, συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, ο οποίος εμφανίστηκε ως… βιαστικός επιβάτης δηλώνοντας ότι «υπάρχει πολλή ασφάλεια παιδιά». Πρόκειται για έναν εκ των πρωταγωνιστών στο επίμαχο βίντεο από το σταθμαρχείο Λάρισας, όταν και παρενέβη ώστε να κόψει συνδικαλιστή ο οποίος εκείνη την ώρα έκανε παράπονα για την κατάσταση που επικρατεί ενώπιον του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Μετά την προπαγάνδα, οι ειρωνείες

Κι αφού η θλιβερή προπαγάνδα με πρωταγωνιστές τους «γαλάζιους» επιβάτες «ξεσκεπάστηκε» στα social media, προκαλώντας οργή και -μεταξύ άλλων- την παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Λευτέρης Μωυσιάδης επέλεξε τον δρόμο της ειρωνείας και του θράσους.

Σε ανάρτησή του στα social media ο Λευτέρης Μωυσιάδης μιλά για «κομματικούς κομισάριους του ΣΥΡΙΖΑ», «αθλιότητα, χυδαιότητα και fake news», αναρτώντας επίσης φωτογραφία δύο εισιτηρίων (το ένα από το 2019), ώστε να πείσει περί τακτικής χρησιμοποίησης των τρένων…

Διαβάστε επίσης: Ειρωνική ανάρτηση και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από το «γαλάζιο» στέλεχος που μπήκε στο τρένο

ΣΥΡΙΖΑ: Θλιβερή προπαγάνδα με «κομπάρσους» επιβάτες στελέχη της ΝΔ

Τα περιστατικά της Δευτέρας προσθέτουν άλλο ένα κεφάλαιο στον εξοργιστικό τρόπο με τον οποίον η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει την τραγωδία στα Τέμπη και τον απόηχο αυτής. Από τη διάχυση ευθυνών στις υποκριτικές συγγνώμες και από τις επιχειρήσεις συγκάλυψης στο επικοινωνιακό «κουκούλωμα» με αθλιότητες και ειρωνείες, μια ΝΔ δρόμος…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter